LHC föll i rivalmötet
Publicerad: 2020-09-30
Intervju
Linköping föll i SDHL-säsongens första rivalmöte mot HV71. Gästerna tog en tidig ledningen som LHC inte lyckades äta ikapp.

Det var under två perioder en match som präglades av övertag för HV71. Två mål av förre LHC-spelaren Kennedy Marchment satte LHC-spelarna i en tuff sits inför den avslutande perioden.

Väl där pushade LHC på för en reducering, men trots ett större spelövertag och ett flertal avslut så lyckades man inte spräcka Alba Gonzalos nolla.

Efter matchen var huvudtränaren Thomas Pettersen besviken med utfallet av onsdagskvällen.

– Vi måste bli mer disciplinerade i vårt sätt att spela och hitta tillbaka till energin i gruppen. Vi tappade energi ganska tidigt in i matchen och hittade sen inte tillbaka förens vi skulle pressa på i slutet. Vi får se den här matchen som ännu en viktig läxa i vår utveckling, säger Thomas.

LHC har inlett SDHL-säsongen med fyra vinster, varav en efter straffar, och två förluster. Trots detta tycker Thomas att det finns mer att hämta av laget.

– Poängmässigt är vi ganska nöjda med inledningen. Men det finns utrymme för utveckling av vårt spel och det kommer vi behöva jobba med framöver. Nästa vecka är det tre tuffa matcher för oss och om vi gör rätt saker i de matcherna så kommer vi ha en god chans att plocka fler poäng.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners