Stabil seger mot Göteborg
Publicerad: 2021-11-28
Nyhet
LHC visade att gårdagens förlust mot HV71 var en engångsföreteelse. Hemmamatchen mot Göteborg var en ganska ensidig historia som slutade med vinst, 4-1.

LHC fick för andra matchen i rad en riktigt bra start med ett tidigt mål. Olivia Zafuto sköt ett skott från blålinjen och i röran framför mål dök Sydney Brodt upp och sköt matchens första mål.

LHC skapade en hel del målchanser under de första 20 minuterna, men målet från Brodt blev periodens enda.

Den andra perioden var endast en och en halv minut gammal när LHC utökade sin ledning till 2-0. I powerplay tog Andrea Dalen hand om pucken, avlossade ett skott och tog sedan hand om returen. På chans nummer två var det inget snack om saken och matchens andra LHC-mål var ett faktum.

Fem minuter senare utökade LHC till 3-0 genom tjeckiska landslagsforwarden Lenka Serdar.

LHC fortsatte att mala på i den tredje perioden och utökade till 4-0 genom Sydney Brodt.

Göteborg reducerade till 4-1 drygt sex minuter ifrån slutet, men närmare än så kom inte gästerna.

LHC bärgade tre stabila poäng och har nu cementerat sin plats bland de tre främsta lagen i ligan.