Pettersen: "Handlar om mentalitet och attityd"
Publicerad: 2021-11-24
Nyhet
Linköping laddar om efter en maxad helg i SDHL. Efter två vinster mot topplag väntar ikväll nästjumbon SDE.

Linköping kommer med väldigt starkt självförtroende efter att ha besegrat MoDo och Luleå på hemmais under helgen.

– Jättenöjd. Nu har vi fått två kedjor som verkligen producerar och de gjorde det i varsin match, så när ett lag tar bort den ena så kliver den andra fram. Det gör att man blir svår att spela och matcha mot. Det blir jätteviktigt för oss och jag är väldigt nöjd med sex poäng och tolv gjorda mål, säger Thomas Pettersen.

Nu väntar en ny typ av utmaning. Nästjumbon SDE står för motståndet, men det är ett lag som är bättre än vad resultaten har visat så här långt.

– SDE ligger för långt ner i tabellen sett till hur bra de kan vara, för de har ett bra lag. Vi måste ha fokus på nytt när vi går in i matchen och det som blir viktigt spelmässigt är att vi spelar klart alla situationer. Det handlar om mentalitet och attityd.

Hur ser man till att mentaliteten är på rätt nivå?
– Det tror jag måste komma inifrån laget, att vi ställer krav på varandra. Det är ett fokusområde för oss, med tanke på att vi spelar mot SDE och Göteborg i den här veckan, lag som vi har haft problem med tidigare.

De två senaste matcherna har LHC:s målbur vaktas av Emma-Sofie Nordström. Hon stod för två riktigt bra prestationer och gör Thomas uppdrag tuffare när det gäller valet av målvakt framöver.

– Det gör det. Jag har sagt till Stephanie att om hon ska spela måste hon prestera på isen varje dag.

– Som det ser ut just nu så kommer inte Emilie Kruse Johansen till spel ikväll.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners