Fortsatta framgånger för LHC:s juniorlag
Publicerad: 2022-03-07
Nyhet
LHC:s juniorlag är i väldigt gott slag. Här följer en uppdatering kring deras tävlingsresultat under den senaste tiden.

J20
J20 toppar den nationella Topp 10-serien, på bättre målskillnad än tabelltvåan Djurgården. Såväl LHC som Djurgården har tre omgångar kvar att spela och möter dessutom varandra i den näst sista omgången. Mycket talar för att seriesegern avgörs i den matchen.

Den kommande veckan spelar LHC mot Mora (Tisdag 19.00), Djurgården (Lördag 19.00) och AIK (Söndag 12.00).

D20
För D20 är seriespelet i DamEttan Södra färdigspelat. Nu deltar man i Juniorcupen, som är den första nationella juniorturneringen för tjejer som arrangeras av Svenska Ishockeyförbundet.

Gruppspelet avgörs över sex omgångar som spelas under två helger. Under den första helgen, där gruppspelet spelades i småländska Rydaholm, vann LHC två av tre matcher (Mot Hanninge med 3-0 och Troja/Ljungby med 2-0). LHC ligger därmed på andraplatsen i gruppspelet, vilket innebär avancemang till slutspelet.

Under kommande helg avslutas gruppspelet med matcher i Stockholm.

J18
J18 hade en tuff höst och lyckades inte ta sig vidare till J18 Nationell Södra. I den regionala fortsättningsserien har det dock gått desto bättre. Under söndagen avslutades serien och LHC vann den sista matchen med 4-1 mot Karlskrona.

LHC lyckades vinna hela tio av tolv matcher efter fulltid och tog 31 av maximalt 36 poäng i serien.

I och med seriesegern får J18 spela vidare. Mer information om deras kommande matcher kommer så fort lottningen är genomförd.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán