Stark landslagstorsdag!
Publicerad: 2022-04-29
Nyhet
På torsdagen var sju LHC-spelare i gång med sina respektive landslag. För såväl U18-landslaget som Tre Kronor blev det seger efter betydande insatser från LHC-spelare.

Sveriges U18-landslag fick efter sin gruppseger möta värdnationen Tyskland i kvartsfinalen och stod för en rivstart. Redan efter första perioden var det ledning med 3-0, efter ett mål av Mattias Hävelid och en framspelning av Filip Bystedt.

Slutresultatet skrevs till 7-1 efter ytterligare ett mål och två assist för Mattias Hävelid, sammanlagt fyra poäng för den unge LHC-backen.

Mattias står på totalt nio poäng på fyra matcher och ligger trea i turneringens poängliga och har två poäng ner till nästbästa back.

Hugo Hävelid vaktade kassen mot Tyskland, medan Fabian Wagner och Alexander Tell gick som center i tredje- respektive fjärdekedjan.

Sveriges möter Finland i semifinal under lördagen, med nedsläpp 18.30. Matchen visas på SVT Play!

Sverige inledde Czech Hockey Games med match mot Österrike i Wien. Marcus Högberg vaktade kassen och Jesper Pettersson matchades i det andra backparet.

Det var en insats som lämnade en del att önska för Sverige, som tillslut vann matchen med 1-0.

Den stora matchvinnaren för Sverige var Marcus Högberg som spikade igen totalt och som därmed har vunnit båda de landskamper han har spelat under säsongen.

Sverige möter Tjeckien respektive på Finland under helgen. Matcherna visas på TV6.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners