Träningsmatch J20: Vinst i genrepet mot Hv71
Publicerad: 2017-01-04

En komfortabel seger hemma mot Hv71 genom en bra genomförd match under 60 minuter, det är facit när man går mot kommande Fortsättningserie hos LHC J20.

Båda lagen visade mycket gott tempo och trots träningsmatchen till ära kunde man nästan se det som en vanlig seriematch.

Linköping startade med mycket energi och försökte sedermera förvalta den till att få många och bra målchanser. Skotten duggade tätt ett tag och det var hett om öronen för Adam Åhman i Hv71:s mål.

Efter 12 minuters spel fick man chansen i numerärt överläge och än mer skott duggade mer eller mindre frekvent mot gästerna. Ett bra försvar kunde dock freda kassen och mållöst var gällande status.

16:36 bröt Emil Westerlund måltorkan i matchen med ett väl placerat skott vid närmsta krysset till 1-0 för LHC.

Drygt 18 minuter in i handlingen kom Hv71 att spela numerärt överläge, med möjligheten att kunna skapa kontinuerligt tryck mot LHC-delen av banan.

Perioden kom till sin ände med 9-2 i skott för hemmalaget och målet från Westerlund.

I den andra perioden syntes lite mer utav det gästande laget.

Hv71 satte hårdare tryck i varje situation och var lite snabbare i momenten än tidigare, vilket gjorde att Linköping fick ställa om lite oftare till försvar än vad som rådde under första perioden.

Spelet böljade mer och mer och ett par fina målchanser hopade sig för LHC, som kröp närmare ett eftersökt 2-0-mål. Bl.a. hade Hugo Leufvenius flera fina skott mot kassen som dock räddades av Adam Åhman.

Efter 13:26 kommer också målet, efter att LHC hängt kvar i anfallszon lyckas Arvid Degerstedt trycka sig in mot kassen och får även pucken in bakom HV-målvakten, 2-0 till Linköping.

Den tredje perioden var mer eller mindre en avrundning av matchen, där Linköping stängde igen försvaret och agerade som man hade planerat.

Man utökade dessutom ledningen till mer komfortabla 3-0 genom Didrik Henbrandt efter dryga sju minuter in i sista perioden.

Hv71 lyckades dock reducera, men var inte tillräckligt nära för att komma iväg med en vinst, utan Linköping kan se tillbaka på matchen med positivt tänk och ett bra genomfört genrep inför kommande Fortsättningsserie.