Jacob och Mathis fixade tre poäng
Publicerad: 2017-11-23
Efter Match
Det dröjde och dröjde. Men tillslut fick publiken i Saab Arena se ett mål mellan LHC och Mora. Lyckligtvis var det hemmalagets Mathis Olimb som utnyttjade en retur och med sitt mål fixade tre poäng till Cluben.

Linköping började riktigt bra i den första perioden. Hemmalaget tryckte ner Mora och skapade ett flertal riktigt bra målchanser. Men i bortalagets målbur stod Linköpingssonen Christian Engstrand och storspelade.

Mora fick emellertid en riktigt bra chans efter tre och en halv minut när gästerna tilldömdes ett straffslag. Jacob Johansson räddade straffen och såg till att det alltjämt var likaläge.

Linköping låg närmast ett mål med ett par ramträffar redan under periodens första hälft men det var alltjämt lika på 0 efter 20 spelade minuter.

I den andra perioden var det en scenförändring av stora mått. Hemmalaget hade stora problem med gästerna som körde på för fullt. Mora skapade ett flertal väldigt bra chanserna och utan en storspelade Jacob Johansson mellan stolparna hade gästerna med stor sannolikhet tagit ledningen.

LHC skapade även de ett par chanser men inte tillräckligt bra för att överlista Engstrand i Mora.

Så efter sex och en halv minut in i den tredje perioden fick Saab Arena jubla. Patrick Mullen spelade till Chad Billins som avlossade ett skott och på den efterföljande returen skickade Mathis Olimb in ledningsmålet.

LHC krigade på och lyckades hålla undan gästerna från några större målchanser. Istället var det LHC som fick en vass chans att utöka ledningen i slutskedet genom ett straffslag men Engstrand gick segrande ur duellen med Nick Sörensen.

LHC höll sedan ut hela vägen och tog tre viktiga poäng.

Informatör Gustaf Pettersson
Huvudpartners