• Huvudsponsorer

Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Måndag Mån 20 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Söndag Sön 26 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan

LHC går upp mot Rögle när SHL:s sista vecka startar

5 mars 2018 20:45
Inför Match

Linköping startar i morgon igång den sista veckan av SHL:s grundserie. Först ut av de tre tuffa utmaningar som väntar är elfteplacerade Rögle BK som kommer till Saab Arena.


– Vi möter ett Rögle som har chansen att säkra sitt SHL-kontrakt inför nästa säsong och som har en positiv trend och har vunnit mycket matcher på slutet, så det kommer bli en tuff utmaning. Vi har haft en bra träning idag och vi är redo för att få med oss lite trepoängare den här veckan, säger Dan Tangnes.

Linköping har sedan återstarten efter OS-uppehållet stod för bra prestationer men har haft problem med det allra viktigaste, nämligen målskyttet.

– Vi har inte haft den effektiviteten som vi behöver. Vi har mött de två bästa lagen i serien på bortaplan och borde ha kunnat göra betydligt fler mål i båda matcher. Vi möter serietrean på hemmaplan och har de flesta och klaraste målchanserna, men vi måste göra mål, säger han och fortsätter:

– Vi har jobbat hårt på träningarna och feedbackat till killarna för att få dem att släppa ner axlarna när lägena kommer men också ge perspektivet att vi skapar chanser och att vi måste göra sakerna lite, lite bättre när de dyker upp. Då kommer betalningen komma också.

**Försvarsspelet har sett bra ut. Vad säger du om det? **
– Det är klart att det finns i saker i försvarsspelet som kan bli lite bättre. Framförallt måste vi se till att vi inte spelar så mycket boxplay som vi har gjort, det har varit lite tungan på vågen.