Anton: "Väldigt glad för hans skull"
Publicerad: 2018-05-22
Intervju
LHC-killarnas sommarträning fortskrider med hårt jobb fem dagar i veckan. En av de som har varit med och gått igenom detta under de senaste åren är backen Anton Karlsson, som till hösten går in på sin femte säsong som SHL-spelare för LHC.

– Det känns väldigt bra. Det är skönt att vi är en stomme som är på plats från början och vi har gnuggat på bra tillsammans. Det känns som en viktig del, dels för gruppen som är här och dels individuellt, att vi verkligen kan jobba oss i form, säger Anton.

Känns det som att den stomme som är här nu kommer vara stommen framåt hösten också?
– Det känns som att vi väldigt tidigt får chansen att komma ihop som grupp och fokusera på det vi kan och inte så mycket som det händer runtomkring. De som är här kör på väldigt bra och det tycker jag är viktigt.

Hur ser du på upplägget så här långt?
– Träningen känns bra. Vi ligger på en bra nivå för att få en effektiv träning, det är varken för lite eller för mycket. Vi kör för fullt måndag till fredag, det är tuffa dagar och man får återhämta sig på helgen för att kunna prestera under veckan som kommer.

Vad är det du känner att du vill förbättra till kommande säsong?
– Hockeyn är en väldigt komplex sport så man vill kunna utveckla allting. Jag försöker lägga fokus på att gå upp några kilo så att det gör lite ondare att möta mig, samtidigt som jag vill bibehålla min explosivitet. Jag försöker spela så fysiskt jag kan och då gäller det att ha lite tid bakom.

Din polare Jakub Vrana går bra i NHL-slutspelet. Vad säger du om Jakub och hans spel?
– Det är fantastiskt kul, dels att han varit uppe i Washington hela säsongen och dels det här slutspelet där han har fortsatt producera. Jag har haft kontakt med honom så mycket jag kan och jag är väldigt glad för hans skull. Jag tycker också att LHC ska vara väldigt stolta över att ha varit med och tagit fram honom.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners