• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Karlskrona
KHK

Mathis sköt segern till LHC i slutsekunderna

18 februari 2017 21:54
Efter Match

Match nummer två i helgens dubbelmöte slutade med seger för LHC. Med två sekunder kvar av matchen avgjorde LHC genom mål av Mathis Olimb.


Linköping öppnade i särklass bäst i Saab Arena och var fortsatt det laget som ägde pucken allra mest. Redan efter tre minuter fick hemmalaget chansen i powerplay varpå Emil Sylvegård två riktigt bra chanser som räddades av Johannes Jönsson.

De två numerära överlägena blev alltjämt resultatlösa. De följdes upp ett antal utvisningar på hemmalaget som fick ägna stor del av periodens avslutande hälft med spel i boxplay. Karlskronas powerplayspel var långt ifrån farligt och LHC kunde reda ut det ganska enkelt.

I den andra perioden var det åter LHC som förde spelet. Tillslut gav det utdelning. Fyra minuter in avlossade Anton Karlsson ett skott som styrdes in av Ken Andre Olimb och Saab Arena exploderade för första gången under kvällen.

Att lagen mötes mindre än 24 timmar tidigare märktes. Det var stor irritation och uppstod en hel del situationer som sannolikt var resultatet av två lag som stött och blött på varandra två dagar i rad.

Med tre minuter kvar av mellanakten kvitterade Karlskrona till 1-1 genom förre LHC-spelaren Joachim Rohdin, ett mål som följdes upp av starka reaktioner från läktarplats. Domarduon Pehr Claesson och Mikael Andersson var emellertid tvärsäkra och valde att låta beslutet stå fast.

Den tredje perioden bjöd stundtals på ett något böljande spel men där det var LHC som skapade de bästa chanserna.

Efter tretton och en halv minut återtog LHC ledningen genom mål av Marcel Müller, hans första mål sedan ankomsten till Cluben.

Där och då var det många som trodde att matchen var avgjord. Karlskrona ville dock annat. Med två minuter och elva sekunder kvar att spela kvitterade Karlskrona efter mål av Alexander Bergström.

Matchen var på väg mot overtime. Men med mindre än två minuter kvar fick LHC spela powerplay och med två sekunder kvar hittade Mathis Olimb nätet varpå Saab Arena exploderade ännu en gång.