• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Förlust efter straffar

21 februari 2017 22:38
Efter Match

LHC fick en tuff start mot Rögle. Två baklängesmål efter sju minuter och det låg orosmoln över horisonten. De kom emellertid tillbaka och matchen gick tillslut till straffavgörande. Där avgjorde Rögle genom Sebastian Collberg.


LHC var närmast ett mål under de inledande minuterna då ett längre anfall innehöll ett stolpskott av den finske backen Anssi Salmela. Därefter hade Mathis Olimb ett bra läge som avstyrdes av målvakten Anders Lindbäck.

Efter sex minuter fick LHC:s Sebastian Karlsson en utvisning för en hög klubba, en utvisning som sträckte sig över fyra minuter då blodvite uppstod.

I sitt powerplay gjorde Rögle två mål inom loppet av en minut och fem sekunder. Först styrde Ludvig Rensfeldt in pucken innan Simon Ryfors utnyttjade ett öppet läge framför Högberg och stänkte dit pucken.

Den första perioden präglades överlag av utvisningar och det blev en ganska ryckig första akt som innehöll de flesta spelformerna.

I den andra perioden kom LHC ut starkt och började tidigt ta kommandot och skapa chanser. I den sjätte minuten lyckades Linköping också reducera genom Broc Little, som gick runt kassen och hittade en lucka bakom Anders Lindbäck.

Det svängde sedan fram och tillbaka med målchanser åt båda håll. LHC hade övertaget rent spelmässigt, hade flest avslut mot mål men fick stundtals problem med hemmalagets spelvändningar.

Med lite mer än en minut kvar fick Garrett Roe en väldigt bra möjlighet men Anders Lindbäck stängde igen luckan.

Den tredje periodens matchbild påminde om den andra. Det var LHC som låg på och jagade efter kvitteringsmålet.

Efter fem och en halv minut kom så kvitteringen när Jakob Lilja slog in en retur efter bra förarbete av Kristian Näkyvä.

Det handlade därefter mycket om LHC och deras jakt på en ledningspuck. Gästerna var framme flera gånger och hotade men lyckades inte överlista Lindbäck.

Under periodens avslutande hälft drog LHC på sig ett antal utvisningar men klarade av underläget på ett bra sätt vilket tog matchen till overtime och sedermera straffavgörande.

Där avgjorde hemmalagets Sebastian Collberg.