Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

Linköping drog det längsta strået mot Brynäs

21 november 2017 21:35
#LHCBIF

Det stod länge och vägde i matchen mellan Linköping och Brynäs. Gästerna tog ledningen tre gånger i matchen, men trots det var det Kristian Näkyvä som kunde se till att extrapoängen hamnade i Östergötland.


Det var mycket Linköping i inledningen av den första perioden. Men det var gästerna som tog ledningen, i sitt första anfall i matchen kunde Jacob Blomqvist tämligen enkelt styra in pucken från Johan Alcén. Tre minuter senare höll Ken Andre Olimb låda bakom David Rautio i Brynäskassen och serverade Sebastian Karlsson som stod parkerad framför mål. Brynäs tog sedan ledningen för andra gången i matchen när Linus Ölund helt glömdes bort framför Gustavsson och rakade in Brynäs ledningsmål. Inte ens en minut senare, var det samma visa. Men denna gång glömde Brynäsförsvaret bort Olle Lycksell som kom flygande på högerkanten och blev helt fri när bröderna Olimbs fina förarbete nådde fram.

– Så fort vi tappar pucken är det ren gata in i vår egen zon, vi måste jobba hårade att sätta press på dem. Vi kan vara mycket mer aggressiva!, sa Jacob Blomqvist till C More efter den första perioden.

Det var desto mer målsnålt i den andra perioden och båda lagen stod för en del missar i det egna passningsspelet. Trots ett litet övertag i skottstatistiken för hemmalaget så var det gästerna som hade de vassaste lägena. Men både David Rautio och Jonas Gustavsson fick hålla nollan i mittenakten.

– Det är ganska jämnt, men vi måste vara försiktigare med pucken. Vi spelar tajt i egen zon men vi måste sätta våra egna chanser, sa Kristian Näkyvä till C More.

Linköping knep extrapoängen

Aaron Palushaj såg till att Brynäs tog ledningen för tredje gången i matchen, han kom ner långt i offensiv zon och hittade nästintill en obefintlig lucka mellan Gustavssons axel och den närmsta stolpen. Hemmalaget tog tag i taktpinnen och kvitterade för tredje gången. David Rautio blev liggande efter att ha räddat ett skott och Patrick Mullen kunde plocka ned pucken och på så sätt se till att matchen gick till förlänging.

Förlängingen var bara en minut gammal när Kristian Näkyvä hittade en lucka till vänster om Rautio och såg till att extrapoängen hamnade i Linköping.

– Vi får ledningar att gå på men orkar inte hålla emot pressen. Vi är inte riktigt kyliga i våra lägen. Vi släpper inte bara in mål utan vi tar inte tillvara på våra chanser. Men en poäng är bättre än ingen poäng, konstaterade Tommy Sjödin till C More.