• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Hemma
HV71
HV71
Borta
Linköping
LHC

Linköping bröt förlustsvit mot favoritmotståndet

15 november 2018 22:12
#HV71LHC

HV71 har blivit något av en favoritmotståndare för Linköping. I fjolårets play-in slog östgötarna ut HV71 och i Kinnarps Arena hade man imponerande nio (!) raka segrar inför kvällens match. Kanske var det just ett E4-derby som krävdes för Linköping som bröt sin förlustsvit på sex raka matcher via en 3-1-seger.


Det var bra stämning i Kinnarps Arena på torsdagskvällen och inte undra på det – rivalmöte med Linköping stod på schemat. Stämningen smittade av sig på spelarna i hemmalaget som satte tonen direkt med intensivt spel som vållade bortalaget stora problem. Målvakten Jonas Gustavsson fick bekänna färg och höll stundtals under den första perioden hemmalaget kvar i matchen. Men till slut kunde inte ens "Monstret" stå emot HV71 och formstarke Mattias Tedenby som vräkte sig fram på en retur och rakade in 1-0 vilket stod sig perioden ut.

– Kanske vår bästa period den här säsongen, tyckte Tedenby i pausintervjun. Vi får ner pucken djupt, får långa anfall och håller dem på utsidan i försvarszonen. Det är bara att fortsätta så här!

Men någonting hände i pausen mellan första och andra perioden för i mittakten var rollerna ombytta. Linköping stod för såväl skönspelet som målen. Först ut var Dan Pettersson som vinklade in pucken med skridskon, ett mål som videogranskades men godkändes. Därefter fick skadedrabbade Filip Karlsson visa sig på styva linan när han gled in i offensiv zon och drog upp pucken i bortre krysset vilket var hans första mål för säsongen.

– Ja, jag klev runt backen och lyckades få in pucken, sa han ödmjukt om målet men medgav att det var skönt att spräcka målnollan.

Tionde raka i Kinnarps Arena

Att Linköping kom till matchen med sex raka förluster märktes inte i den tredje perioden. Laget spelade lugnt och stabilt och höll för det mesta sina motståndare på utsidan. I mitten av perioden lyckades man dessutom utöka ledningen när hete Jimmy Andersson tryckte in en retur bakom Gunnarsson i hemmakassen. HV71 försökte forcera för att hämta in underläget men mycket tack vare en storspelande Jonas Gustavsson höll Linköping undan utan att det kändes riktigt farligt.

– Skönt att vinna efter sex raka torsk! sa en nöjd Eddie Larsson efter matchen som dessutom hade koll på att det var lagets tionde raka viktoria i Kinnarps Arena.

– Vi kände innan vi åkte ner till Jönköping att det var länge sedan vi förlorade så vi hade en bra känsla.

Se highlights från matchen här.