• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

Lassinantti vann målvaktskampen när Luleå slog Linköping

29 november 2018 21:45
#LHFLHC

Joel Lassinantti och Jonas Gustavsson var två burväktare i högform i Coop Norrbotten Arena på torsdagen. De eleganta paraderna avslöste varandra i en målsnål men underhållande kamp, där den förstnämnde fick stå som segrare efter att Luleå plockat bonuspoängen i en rafflande straffläggning mot Linköping.


De första minuterna i Coop Norrbotten Arena tillhörde hemmalaget Luleå Hockey. Serieledarna sköljde över gästerna från Linköping och skapade per omgående en bastant press mot Jonas Gustavssons kasse - en press som dock sakta avtog. Linköping kunde därefter istället chocka hemmalaget, när Viktor Svedberg lirkade in sitt första mål i Linköpingsdressen från position bakom förlängd mållinje. Gästerna kunde efter sitt ledningsmål hämta sig och var därefter mer aktiva framåt i offensiven i en period laget vann med uddamålet.

Likt i inledningen av den första var det Luleå som kom ut starkast i mittenakten. Einar Emanuelsson fick ett friläge och Johan Harju hade ett klockrent skott i stolpen, men att överlista Jonas Gustavsson lyckades norrbottningarna inte med i den andra perioden heller. Linköpings chanser var desto färre, men laget hade en ypperlig möjlighet att utöka när Adam Brodeckis styrning ställde Joel Lassinantti och gick i stolpen.

– Andra perioden tycker jag är bättre. Vi skapar fler farliga chanser, men vi slarvar fortfarande i uppspelen. De får lite gratislägen och kan skapa tryck i vår zon. Lite mer noggranhet i passningsspelet så ska vi nog vända på det här, summerade Luleås Johan Harju i C More i pausen.

Connolly hjälte på nytt

Mötet i Coop Norrbotten Arena handlade främst och de båda burväktarna. Både Joel Lassinantti och Jonas Gustavsson bjöd på fina parader och målvaktsingripanden, där den förstnämndes sidledsförflyttning i inledningen av den tredje kan ha varit avgörande. Adam Brodecki hittade fram till Johan Södergran som stod helt ren vid den bortre stolpen, men fick se sitt skott fångas in av Luleåkeepern.

Istället kunde hemmalaget till slut få sin utdelning. Petter Emanuelsson trampade in och skickade iväg en stenhård backhand upp i Gustavssons vänstra kryss. Målet blev det enda i den tredje perioden och efter en mållös förlängning gick mötet till straffar. Där fortsatte målvakterna att briljera, men när Jack Connolly klev fram kunde gästernas burväktare inte längre stå emot. Amerikanen blev ännu en gång hjälte för sitt Luleå som plockade bonuspoängen och befäste förstaplatsen i SHL-tabellen.

– Det är väldigt surt. Man vill vinna när man leder i den tredje perioden, men så här är det ibland. I en annan match kanske vi får in en puck och dödar matchen. Men en stor eloge till grabbarna ändå, det är inte lätt att komma upp hit och vinna, summerade Linköpingsmålvakten Jonas Gustavsson.

Se highlights från matchen här.