• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Little levererade igen för Linköping

5 januari 2019 20:20
Tvåmålsskytten Broc Little jublar
#LHCHV71

Säsongens tredje möte mellan Linköping och HV71 bjöd på högklassig underhållning och stor dramatik inför fullsatta läktare. Till slut blev amerikanen Broc Little matchvinnare med sina två fullträffar.


Inför fullsatta läktare i SAAB Arena inledde Linköping och HV71 matchen med en relativt jämn period, där gästerna ändå hade ett litet övertag spelmässigt. Inte minst Mattias Tedenby var het och hade bland annat en stolpträff i numerärt överläge, men 0-0 stod sig under de första 20 minuterna.

– Vi kommer ut på ett ganska bra sätt. Ser man till de senaste matcherna har motståndarna fått föra matchen, men i dag är det vi som drar upp tempot och det är kul att se, tyckte HV71:s Robin Figren i C More.

Jösses vilken scenförändring vi därefter fick se målmässigt i den andra perioden. Fullträffarna avlöste varandra i en relativt jämn takt och lagen turades om att ha ledningen i några vändor ända fram till 3-3, efter 15-9 i skott. Publiken njöt i fulla drag, oavsett sympatier.

– Jag tycker att det är en bra hockeymatch med högt tempo, det ställs höga krav på spelarna i båda lagen. Det är roligt att det är händelserikt. Vi måste vara väldigt noggranna framför båda målen, det känns som att det är där det avgörs, kommenterade Linköpings tränare Tommy Jonsson.

3-3 efter tre perioder

Den tredje perioden fortsatte på ett för publiken underhållande sätt med chanser åt båda håll, men nu blev det målsnålt igen. Avgörandet lät vänta på sig en stund till, närmare bestämt till förlängningen där en viss het målskytt i form av Broc Little klev fram och avgjorde tillställningen. I och med det har han nu levererat fem mål på tre matcher.

– Det är en femtio/femtio-match och vi vann. Det är härligt med fullsatt hus och vi gav publiken en bra show. Jag är bara glad att vi lyckades vinna. Vid sista målet går jag på instinkt och har lite tur när pucken går in över axeln, berättade segerskytten Little i C More.

I och med segern har Linköping tagit 8 av 9 möjliga poäng mot HV71 den här säsongen och tog sin fjärde raka seger, medan HV71 fick sin fyra matcher långa segersvit bruten.

Se highlights från matchen på SHL Play!