• Huvudsponsorer

Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Måndag Mån 20 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Idag 25 Januari Jan
Söndag Sön 26 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Onsdag Ons 12 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Luleå
LHF

Serieledaren tog elfte raka

7 mars 2019 21:20
Fem Luleå-spelare jublar och klappar om varandra
#LHCLHF

Det var två lag med diametralt motsatt formkurva som möttes i Saab Arena på torsdagskvällen. Hemmalaget Linköping med bara en seger på sina nio senaste matcher bjöd bra motstånd mot serieledande Luleå med tio raka segrar inför kvällens match. Men det räckte inte. Luleå vann med 3-0 och befäste serieledningen.


Den första perioden i Saab Arena kom att präglas mycket av utvisningar - och det var hemmalaget som ådrog sig dem. Linköpings defensiva kuggar fick slita hårt i tre boxplay-spel under den första perioden, varav det sista var ett matchstraff för backen Alexander Karlsson som körde in Luleås Isac Lundeström i sargen. Men trots stundtals hårt tryck och en puck som dansade på mållinjen bakom Linköpings målvakt Jonas Gustavsson blev det inga mål i den första perioden.

– En slarvig start där vi bjuder på många målchanser. Sen jobbar vi oss in och vinner många en mot en-situationer, men vi snurrar lite för mycket och måste bli vassare, sa Luleås tränare Henrik Stridh om den första perioden.

I den andra perioden var det Linköping för hela slanten. Hemmalaget skapade det mesta och bästa och pepprade Joel Lassinantti med skott. Men likt ett lag i svag form utnyttjade man inte sina lägen och åkte i stället på ett baklängesmål. Detta sedan Niklas Olausson kastat in ett skott från blålinjen som skapade en retur som Karl Fabricius rakade in.

– Jag är ganska missnöjd med andra perioden, vi får vara glada att vi leder. Trots att vi inte har spelet håller vi dem ändå ifrån klara målchanser. De får ta avslut från dåliga vinklar, summerade Luleås målskytt Karl Fabricius de två första perioderna.

"Fabbe" och "Lassi" ordnade segern

I den tredje perioden kom Linköping aldrig riktigt nära. Luleå demonstrerade sitt starka försvarsspel och fortsatte hålla Linköping ifrån klara målchanser. I stället gjorde bortalaget 0-2 i powerplay när Karl Fabricius styrde in sitt andra för kvällen på ett skott från Robin Kovacs. Petter Emanuelsson stängde sedan definitivt matchen med sitt 0-3-mål där han fick vända om i höga slottet och vispa in ett högt skott bakom Jonas Gustavsson. Joel Lassinanttis osannolika form fortsätter och Luleå-målvakten höll säsongens femte nolla när Luleå tog elfte raka segern.

– Vi gör en helt okej match, överlag så är det stabilt. Vi köper det vi ska göra, alla gör det fullt ut varje kväll, sen har vi två fantastiska målvakter som ger oss stabilitet varje kväll, summerade Luleås Niklas Olausson efter slutsignalen.

Highlights från matchen hittar du här.