Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Onsdag Ons 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

Broc: "Var bara att styra in pucken mellan benen"

1 oktober 2020 23:08
Nyhet

Det blev tillslut två poäng och glada miner för hemmalaget i Saab Arena. En av målskyttarna, Broc Little, sammanfattade känslan av att ta hem extrapoängen med ett leende. – Det är positiva känslor just nu, säger han.


LHC tog hem sin första seger i SHL-sammanhang under torsdagskvällen, i en match som tog vägen via en berg- och dalbana innan den landade med två poäng för hemmalaget. Broc Little, som stod för ett mål och en assist, konstaterade en prestation som lovade mer än de två pinnarna.

– Jag tycker att det är vår bästa insats för säsongen. Vi vinner skottstatistiken med 40-16 och vi spelar mer med pucken idag och vi skapar mer offensivt. Jag tycker att vi ger bort en poäng, för vi tar några dåliga utvisningar och de får göra några enkla powerplay-mål. Men det var skönt att se att killarna hade självförtroende med pucken och skapade chanser både i fem mot fem och i powerplay. Special teams kommer att vara jätteviktigt med de nya domardirektiven, säger Broc.

Vad betyder det att vinna en sån här match?
– Det betyder mycket för oss, speciellt så här i början av säsongen när vi försöker hitta något. Vi har åkt på ett par tuffa förluster och med tio minuter kvar stirrar vi ännu en i ansiktet, men vi grävde djupt och naturligtvis blev fem mot tre-spelet viktigt och att vi lyckades kapitalisera på det. Den energin som vi fick av målet gjorde att vi kunde vända på matchen.

Brocs mål var startskottet på den målmässiga vändningen, när han påpassligt styrde in pucken från en position framför mål i powerplay.

– Vi spelade runt på ett bra sätt och sen fick Petteri bra is att jobba med där uppe och tillslut hittade han mig, så det var bara att styra in den mellan benen.

Det känns ganska bra att vinna, va?
– Det känns väldigt bra att vinna. Det är fantastiskt vad extrapoängen gör för dig, för senast förlorade vi efter straffar och det kändes som slutet på världen, men nu fick vi en tillbaka och det känns mycket bättre. Det är positiva känslor just nu.

Matchstatistik här