Söndag Sön 21 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Fredag Fre 26 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Idag 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Tisdag Tis 7 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Fredag Fre 10 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

Straffvinst mot Brynäs

22 oktober 2021 23:05
Nyhet

Linköping besegrade Brynäs på fredagskvällen med 3-2. En mycket jämn match gick till avgörande efter straffar där LHC visade prov på bäst kyla.


– Vi kommer inte ut med den energin vi önskar och vi såg lite slitna ut. Men det är jättebra att vi kommer tillbaka. Vi följer inte helt vår gameplan och vår struktur, så vi måste strama åt den, säger Thomas Pettersen.

Vägen fram till kvällens LHC-seger var inte spikrak. Visserligen var det hemmalaget som tog ledningen i den första perioden genom Jessica Adolfsson, men spelmässigt fanns det en hel del att önska.

Brynäs kom tillbaka och kvitterade i slutet av första, för att sedan ta ledningen i andra perioden.

I den tredje kom så kvitteringen från LHC:s sida, Justine Reyes tog vara på en möjlighet framför Brynäs-målvakten Eveliina Mäkinen.

Matchen gick hela vägen till straffar och där var det LHC som var bäst. Den matchavgörande straffen från Jessica Adolfsson sida var dessutom något utöver det vanliga.

Det innebär att LHC är obesegrade mot Brynäs under säsongen.

– Det betyder jättemycket. Det är väldigt bra att få den känslan mot Brynäs som vi kommer att möta igen längre fram. Jätteviktigt att bygga förtroende i laget, alla känner att vi har en bra bit kvar till vår topp-potential men vi plockar ändå poäng mot de andra topplagen.