Pernilla Winberg förlänger med LHC
Pressmeddelande2019-07-12
Nu är det äntligen klart att forwarden tillika landslagsspelaren Pernilla Winberg förlänger kontraktet med LHC.

30-åriga Winberg går därmed in på sin sjätte säsong i LHC-tröjan. Under de föregående fem har hon varit en av lagets bästa poängplockare och varit starkt bidragande till ett SM-guld och tre SM-silver. Efter att under en längre tid jobbat med och genomfört sin egen hockeycamp har hon sagt pennan till pappret och undertecknat ett nytt ettårsavtal.

– Det känns skönt att allting är klart med LHC. Jag trivs väldigt bra i staden och i föreningen som ger mig bra förutsättningar att bli en bättre hockeyspelare. Jag tycker att det känns väldigt spännande inför nästa säsong och ambitionen är ta tillbaka SM-guldet till Linköping, säger Pernilla Winberg.

För General Manager Josef Nilsson betyder Pernillas förlängning att en viktig pusselbit på forwardssidan är klar och att truppen i sin helhet börjar bli fylld.

– Pernilla är inte bara en viktig spelare utan också en viktig ledare i vårt lag. I år har vi ganska stor omsättning av spelare och då blir det ännu viktigare med ledargestalter som har varit i föreningen en längre tid. Spelmässigt hoppas vi att Pernilla ska fortsätta vara en bärande spelare i offensiven, säger Josef.

Kommunikation Gustaf Pettersson