Inför LHC - Färjestad
Inför2023-01-31
Sista hemmamatchen före landslagsuppehållet i SHL när Färjestad gästar Saab Arena under tisdagskvällen. Vi ger er förutsättningarna.

SENASTE OMGÅNGEN: LINKÖPING

Vi håller det kort – den senaste omgången var inte direkt något att skryta om för LHC:s del. Matchen i NHC Arena mot hemmalaget Timrå är något man vill glömma bort snarast möjligt. Ska man ta med sig något från den matchen är det den tredje perioden som spelmässigt är godkänd, jämfört med de två tidigare perioderna i matchen.

Tabelläget är oförändrat och man ligger fortsatt kvar på en 10:e plats, men nu börjar det tightas till rejält i SHL-tabelen.

SENASTE OMGÅNGEN: FÄRJESTAD

Färjestad tog en stark seger hemma mot Frölunda med 4-1 inför 8250 åskådare i Löfbergs Arena. Stora segerorganisatörer blev Lucas Forsell med sina två mål och Eric Engstrand med sina två assist.

I och med segern kunde Färjestad dra ifrån Frölunda och är nu ensamma om att inneha tredjeplatsen i tabellen.

TIDIGARE MÖTEN UNDER SÄSONGEN

Lagen har tagit varsin seger under säsongen på hemmaplan. Säsongens första möten mellan lagen vann LHC efter Henrik Törnqvists straffavgörande (vilket även blev LHC:s första seger för säsongen). I det andra mötet blev LHC nollade i Karlstad.

OM FÄRJESTAD

De regerande mästarna Färjestad fortsätter att ta nya kliv denna säsong. Just nu befinner man sig, som tidigare nämnt, på en tredjeplats i tabellen. Faktum är att senast men avslutade en grundserie på en topp tre-placering var säsongen 2019/2020. Då ställdes slutspelet in på grund av covid-19. När man blev svenska mästare förra säsongen slutade man på en sjätteplacering i SHL-tabellen och slog sedermera ut, i tur och ordning, Skellefteå, Rögle och Luleå ur slutspelet.

Poängbäst i Färjestad är nummer 10 Marcus Nilsson med sina 30 poäng (fem mål och 25 assist). Nilsson ligger även trea i SHL:s assistliga. Värt att notera är att 15 av Nilssons 25 assist kommer i numerärt överläge. Näst flest matchavgörande mål i SHL gör Färjestads Victor Ejdsell, hela fem stycken.

TRUPPLÄGET

Craig Schira är fortsatt uppskriven på skadelistan, prognos oklar i skrivande stund. Broc Little finns med i matchtruppen ikväll tillsammans med Christoffer Ehn, när detta skrivs.

SE MATCHEN

Kvällens match ser du på plats i Saab Arena med matchstart klockan 19:00. Boka din platser på lhc.eu/biljett.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic