Niklas Lundström till Cluben!
Publicerad: 2020-05-04
Pressmeddelande
27-årige målvakten Niklas Lundström blir näste spelare in i LHC:s lagbygge inför SHL-säsongen 2020/2021. Niklas har skrivit på ett ettårskontrakt med option på ytterligare ett.

Niklas kommer närmast från en säsong som han inledde med spel i det tjeckiska laget HC Duka Jihlava innan han avslutade med spel i Hockeyallsvenskan med Vita Hästen. Nu går karriären vidare med spel i LHC.

– Först och främst ska det bli väldigt kul. Det är klart att det är en utmaning som är inspirerande och det känns riktigt bra, säger Niklas.

Senast Niklas spelade på SHL-nivå var under säsongen 2013/2014 då han representerade AIK vid två tillfällen. Därefter har hans karriärsresa tagit honom till Chicago Wolves, Alaska Aces, Elmira Jackals, Bakersfield Condors, Norfolk Admirals, Björklöven, Huddinge och Hvidovre.

– Det har varit mycket upp och ner, jag har sett mycket och har fått mycket erfarenheter. De sista två, tre åren har jag börjat hitta lite mer rätt och fortsätter att jobba med det. Jag har växt upp lite, så det är en hel del mentala bitar som har fallit plats och jag har blivit tryggare i mig själv.

Niklas har tidigare besökt Linköping för att delta på LHC:s årliga målvaktscamp. Där han fått möjligheten att bekanta sig med LHC:s målvaktstränare Jonas Fransson. Därtill har han tidigare under sin karriär jobbat med Mikael Vernblom, som numera är assisterande General Manager till Niklas Persson.

– Det är klart att det är en trygghet att jag känner både Micke och Jonas. Fransson har jag spelat ganska mycket mot, så det känns skönt att vara på samma lag. Micke jobbade jag med som junior så det är en trygghet för mig när jag kommer hit.

Niklas har sedan tidigare en relation till hans nya målvaktskollega Jonas Gustavsson, då de har haft möjligheten att träna ihop tidigare under karriären.

– Vi har träffats en del innan då vi har tränat en del på is ihop, både i Linköping och i Stockholm. Jag tror jag kan lära mig mycket saker av honom, så det ska bli kul att lära känna honom bättre.

LHC:s målvaktstränare Jonas Fransson ser fram emot att ha Niklas Lundström i laget den kommande säsongen.

– Det är en målvakt som är tekniskt skolad och som har bra skridskoåkning. Han har haft en annorlunda karriärsresa med både med- och motgångar. Vi ser en stor potential i Niklas och det spelet som han har i sig. Det ska bli väldigt kul att jobba med honom den kommande säsongen och försöka ta nästa steg tillsammans, säger Jonas Fransson, målvaktstränare i LHC.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Officiella leverantörer
Huvudpartners