Mycket folk på plats - då vill "Sylle" grisa till det
Publicerad: 2017-12-27
Inför Match
Endast två matcher återstår av kalenderåret 2017. I morgon är det tabelltvåan Djurgården som kommer på besök till Saab Arena, en match som förväntas dra mycket publik. – Det ska bli jäkligt roligt och jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk i morgon, säger Emil Sylvegård.

På onsdagsförmiddagen passerades 6000 sålda biljetter vilket betyder att det är i stort sett fullt på sittplatserna på nedre etage. Endast sittplats övre etage och ståplatsbiljett finns kvar för den som ännu inte köpt biljett till matchen.

– Det har varit bra tryck på försäljningen de senaste dagarna och det märks att hockeypulsen börjar öka. Vi hoppas att vi kan komma upp över 7000 åskådare i morgon, säger Daniel Björk Jonsson, biljettansvarig på LHC.

Linköping kommer till matchen efter annandagsmatchen mot Rögle. Det blev tre sköna poäng för Cluben men vägen fram till vinsten lämnade en del att önska.

– Åtta timmar i buss och tre poäng, svarar Dan Tangnes på frågan om vad han tar med sig från matchen. Han fortsätter sedan med att säga:

– Det är en svår bortamatch och vi gjorde tillräckligt med bra saker för att ta tre poäng. Sen finns det saker som vi måste pusta till, framförallt att hålla oss borta från utvisningsbåset där vi satt alldeles för mycket igår. Nyckeln till att vi kunde vinna var killarna som dödade utvisningarna på ett väldigt bra sätt.

Djurgården var knappast ett av lagen som lyftes fram innan SHL-premiären för tre och en halv månad sedan. Laget har överraskat stort under hösten och har välförtjänt hängt på i toppen. För Linköping finns det en revanschlusta mot stockholmarna efter förlusten i det senaste mötet.

– Vi gjorde en riktigt platt insats när vi mötte dem på Hovet tidigare den här månaden. Vi vill gärna studsa tillbaka inför vår hemmapublik och vinna helt enkelt. Vi måste vinna många matcher för att hänga på uppe i toppen. Det ska bli kul att möta serietvåan i morgon.

Forwarden Emil Sylvegård är inställd på en tuff match som kan komma att innehålla det som brukar kallas ”slutspelskaraktär”.

– De flesta i Djurgården ska se upp i morgon. Jag tänkte att jag skulle grisa till det lite nu när det blir mycket folk och en tajt match. Det ska bli jäkligt roligt att spela i morgon, säger Emil och spricker upp i ett stort leende.

Låter det som en kul idé att gå på hockey imorgon? Det tycker nämligen vi! Du bokar din biljett här!

Informatör Gustaf Pettersson
Officiella leverantörer
Huvudpartners