LHC samarbetar med Carolina Lundqvist
Nyhet2021-12-02
Sedan i våras har ledarstaben kring LHC:s SHL-lag inlett ett samarbete med idrottspsykologen Carolina Lundqvist.

– Det känns väldigt bra att vi har adderat Carolina och hennes kompetens till vår ledarstab. Hon har stor erfarenhet av att jobba med elitidrottare och i högpresenterade miljöer genom hennes arbete inom den olympiska idrotten, säger LHC:s General Manager Niklas Persson.

Carolinas arbete inom LHC handlar dels om att jobba nära ledarstaben inom olika teman, dels finns hon tillgänglig för de spelare som önskar.

– Jobbet med LHC är väldigt inspirerande och kul på många sätt. Det märks att det finns en stor nyfikenhet från spelare och ledare kring den mentala biten och hur man kan jobba med den för att på olika sätt maximera sin prestation och få ihop vardagen som elitidrottare, en balans som bitvis kan vara svår att få till. Jag ser fram emot att fortsätta det här samarbetet med LHC, säger Carolina.

Samarbetet med Carolina är fortfarande i sin linda, men har också på relativt kort tid gjort nytta.

– Jag ser väldigt positivt på samarbetet och arbetet som vi har åstadkommit tillsammans under de här månaderna. Det ska bli kul att fortsätta den här resan med Carolina och ta ännu mer del av hennes kunskap, inom ett område som är av stor betydelse för våra prestationer, säger huvudtränare Klas Östman.

Carolina har bland annat tre Olympiska Spel på meritlistan. Hon jobbar dessutom som Universitetslektor på Linköpings Universitet inom Institutionen för beteendevetenskap och lärande.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán