Thomas Pettersen blir ny huvudtränare för SDHL-laget
Publicerad: 2020-03-27
Pressmeddelande
Thomas Pettersen. Det är personen som ska leda Linköpings SDHL-lag in i framtiden. Han har undertecknat ett treårsavtal med LHC och inleder sin tjänstgöring den 1:e juni.

Thomas har en gedigen tränarbakgrund. Han har sedan 2004 varit verksam på olika nivåer i Norge, både som assisterande- och huvudtränare. Under de senaste åren har han kombinerat ett jobb på juniorsidan i Stavanger Oilers med jobbet som förbundskapten för Norges damlandslag. Nu kliver han i ett nytt äventyr.

– Det ska bli väldigt spännande att flytta till Linköping. Det ser ut att vara en väldigt fin stad och alla som jag har pratat med trivs väldigt bra här. SDHL kommer bli en utmaning som jag ser väldigt positivt på, säger Thomas.

Vad känner du kring att flytta till Sverige?
– Att flytta till ett hockeyland som Sverige ska bli väldigt kul. Jag ser fram emot att lära känna klubben och de duktiga människorna som jobbar i den, dela erfarenheter och utveckla mig själv och SDHL-laget till nästa steg. Det ser jag fram emot. Man blir aldrig färdiglärd och att få vara en del av det här känns jättekul.

Hur mycket koll har du haft på SDHL under de senaste åren?
– I mitt jobb som förbundskapten för det norska damlandslaget har jag följt SDHL tätt under de senaste åren, då vi har ungefär 12 norska spelare i ligan. Den kunskapen kommer vara nyttig nu när ni ska sätta ihop ett lag för nästa säsong. Det finns väldigt många bra spelare i SDHL så det känns spännande att starta upp det arbetet.

Hur ser din hockeyfilosofi ut?
– Alla vill väl säga att man ska spela en offensiv och underhållande ishockey. Det som är viktigt för mig och som ligger mig nära hjärtat är att man spelar med tempo och hjärta. Jag vill att mina lag har struktur, så att alla känner sig säkra inom de ramar som man sätter upp för att kunna nå sin potential.

Vad tycker du om förutsättningarna i Linköping?
– Jag var på besök i klubben tidigare i år och fick ett väldigt gott intryck. LHC är en klubb som har alla förutsättningar på plats och det finns inga undanflykter i föreningen. Man har allt man behöver för att lyckas. Jag är glad över att få nyttja de möjligheterna som finns där.

Lagbygget är i full gång. Vad är det för typ av spelare som du letar efter till laget?
– Nu ska jag först sätta mig ner och se LHC sista matcher från förra säsongen, så jag får en bild av vart vi är någonstans. Laget har haft en bra stomme som har varit i klubben länge, så nu ska vi försöka hitta spelare som ger oss spets och tyngd.

Vad gör du när du inte är på ishallen?
– Utanför hockeyn så ser jag kanske för mycket hockey, jag är en hockeynörd som älskar sporten. Om jag inte gör det så tycker jag om att åka skidor, bland annat i Åre och Sälen. Annars är jag en lugn person som gillar att se på film och gå på utflykter. Det ska bli spännande att få lära känna Linköping bättre.

Kommunikation Gustaf Pettersson