En östgöte har kritat på
Nyhet2022-04-21
Ytterligare en östgöte blir kvar på slätten. Motalasonen Arvid Costmar har förlängt sitt avtal med LHC över de kommande två åren.

Han sällar sig därmed till skaran östgötar i SHL-laget som nu uppgår till sex till antalet. Räknar man in spelare som har fått sin utbildning via hockeygymnasiet i Linköping består truppen nu av tolv spelare (av 20 totalt) med stark koppling till Linköping.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta den här resan med LHC och det är den här föreningen som jag vill spela för. Min utveckling går stadigt framåt och jag vill vara med och ta nästa steg tillsammans med laget och individuellt under de kommande två åren, säger Arvid.

Arvid går nu in på sin nionde säsong i LHC:s verksamhet, sin ringa ålder om 21 år till trots. Resan har gått ifrån spel i U16 Division 1 som 14-åring, via utbildning på hockeygymnasiet, upp till SHL-laget där han fram till idag står noterad för 82 matcher.

Huvudtränaren Klas Östman ser fram emot att få fortsätta jobba med Arvid under de kommande åren.

– Jag tycker att Arvid tog stora kliv i sitt spel under säsongen och växte som spelare. Han har tagit sitt spel till en stabil SHL-nivå och nu ska vi tillsammans med honom jobba för nästa steg i utvecklingen. Arvid har stort potential och vi ska ge honom förutsättningarna att lyckas i Linköping, säger Klas.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán