Moa Gustafsson tillbaka efter U18-VM
Nyhet2023-01-16
Mellan 8 och 15 januari har det svenska U18 Damlandslaget spelat JVM i Östersund. Med från Linköping Hockey Club var Moa Gustafsson.

Laget inledde dessvärre turneringen med två raka förluster. Den ena kom mot USA (3-6) och den andra mot Kanada (2-5). Laget avslutade dock gruppspelet med en stark seger mot ärkerivalen Finland som ledde till att man fick Slovakien i kvartsfinalen. Väl där var det egentligen inget snack om vilket lag som var det bättre och Sverige avancerade enkelt vidare till semifinal.

I semifinalen ställdes man mot premiärmotståndarna USA och efter en bragdartad insats lyckades man besegera jänkarna med uddamålet. Väl i finalen, andra någonsin för svensk del, var Kanada det större numret redan i första perioden och kunde, tämligen enkelt, vinna sitt sjunde U18-VM guld.

Bortsett från finalen så presterar vi fantastiskt bra som lag och litar verkligen på processen genom turneringen. Vi går ihop som en enhet och är starka tillsammans, vilket gör att vi står för vår bästa insats i semifinalen mot USA. Vi var ett gäng vinnarskallar som hela tiden strävade efter att prestera bättre och bättre, säger Moa om lagets insats i turneringen.

Moa svarade själv för en assist i turneringen och säger så här om sin egna insats och vad hon vill ta med sig tillbaka hem till Linköping:

Jag tycker att den är bra. Jag gör det som förväntas av mig. Jag spelar ett enkelt spel, sliter framför kasse, blockar skott och kryper under motståndarnas skinn. I stora hela tycker jag att jag gör en bra turnering.

Det jag vill ta med mig tillbaka till Linköping är det intensiva spelet. Fortsätta trycka på intensiteten på träningarna då det är en nyckelpunkt när man spelar internationellt.

Linköping Hockey Club är självklart otroligt glada och stolta över Moas insats och vad hon tillsammans med laget lyckades åstadkomma i turneringen.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic