Dan Tangnes lämnar LHC
Publicerad: 2018-04-04
Pressmeddelande
Tränaren Dan Tangnes lämnar LHC efter fyra säsonger, varav de tre senaste som huvudtränare i klubben.

– Efter det snöpliga uttåget i sista matchen mot Djurgården försvann all energi ur kroppen. Men så brukar det vara när allt tar slut så plötsligt. Men nu har det gått en tid och jag har haft påskhelgen på mig att fundera och kommit fram till att jag inte kommer att kunna uppbringa den energi och motivation som krävs. Därför vill jag vara ärlig mot klubben och vi har idag suttit hela dagen med klubbledningen och gått igenom massor av olika saker, säger Dan och fortsätter:

– Men jag vill poängtera att det inte har något med klubben eller omgivningen att göra, utan helt enkelt att i det här jobbet måste man ha 100% drivkraft och motivation, annars skjuter man bara problemen framför sig.

Dan Tangnes kom till LHC som assisterande tränare till Roger Melin 2014 och blev utsedd till huvudtränare inför säsongen 2015/16. En roll som han har haft i tre säsonger.

– Dan kom till oss före påskhelgen och resonerade litet i de här banorna. Men alla vet att efter att ha levt i bubblan med slutspel och matcher varannan dag så är det normalt att man blir helt tom när det tar slut. Det gäller nästan alla i klubben som jobbar varje dag oavsett vardag eller helg under den här perioden, säger klubbdirektören Anders Mäki.

Fredrik Emvall, general manager, fyller i:

– Dan är en mycket omtyckt tränare och person i klubben och vi högaktar verkligen att han är så ärlig och nära klubben att han ändå är helt öppen med sitt resonemang.

– Det är naturligtvis tråkigt när en viktig och nära medarbetare lämnar oss, men nu övergår förstås allt fokus till att hitta en ersättare och bygga ett nytt tränarteam inför den kommande säsongen, säger Fredrik Emvall.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Officiella leverantörer
Huvudpartners