Weinhandl tillbaka i LHC
Publicerad: 2012-04-21

Efter fyra säsonger som utlånad till Ryssland står det nu klart att Mattias Weinhandl återvänder till Linköping. Han spelar vidare på det tvåårskontrakt han tidigare tecknat med LHC.

31-årige Mattias Weinhandl representerade Linköping säsongen 2007/2008. Efter 42 mål hyrdes han ut till Ryssland och där han han spelat de senaste fyra säsongerna. Men till säsongen 2012/2013 är han tillbaka i den mörkblå dressen och utgör en av sommarens hetaste värvningar i Elitserien.

- Glädjande att Mattias åter är i Linköping. En utpräglad målskytt som vi kommer att ha stor nytta av, säger sportchefen Johan Hemlin.

Weinhandl har gjort stor succé under sin tid i KHL och varit ett aktat namn i poängligatoppen. Totalt blev det 209 poäng (inklusive slutspel) på 236 matcher.

Den poängbästa säsongen är alltjämt den andra, då Mattias noterades för 60 poäng på 56 grundseriematcher i Dynamo Moskva. De två senaste säsongerna har han representerat SKA St. Petersburg, men återvänder nu till LHC och spelar vidare på det tvåårskontrakt han tidigare tecknat.

- Det känns väldigt bra och jag känner att det är rätt läge att komma hem nu, av många olika anledningar. Det ska bli riktigt kul, kommenterar Mattias Weinhandl.

Efter LHC:s utvärdering av säsongen som gick avslutas nu uthyrningsavtalen och artistlösningarna.

- Vi kommer inte att starta säsongen under de premisserna, vi vill bygga laget från start och vi vill släppa följetongen med Rysslandsaffärer. Det är vår strategi, sedan kan ju olika omständigheter som till exempel skador, ekonomi och annat innebära tillfälliga lösningar. Men inte som strategi i lagbygget, säger klubbdirektören Mike Helber.

Redaktör Rasmus Hallgren