Islossning när LHC besegrade Rögle
Publicerad: 2023-01-19
Referat
Mål i massor för Linköping när Rögle slogs tillbaka inför 5761 åskådare i Catena Arena.

Med två raka förluster med sig, trots ett visst spelövertag i de båda matcherna, var det ett otroligt revanschsuget Linköping som kom på besök i Ängelholm.

Det är också LHC som tar ledningen i matchen efter dryga tre minuter när Patrick Russell skickar in matchens första mål. Hemmalaget Rögle är dock snabba med att reducera och gör det knappt 43 sekunder efter Linköpings ledningsmål.

Inledningen av matchen är otroligt fartfylld från båda lagen, men ju längre perioden går desto mer är känslan att Rögle tar tag i taktpinnen. Trots det är det Linköping som går till periodvila med en ledning i matchen efter att Henrik Törnqvist styrt in 1-2-målet fint framspelad av Markus Hännikäinen i slutet av perioden.

I den andra perioden är det Linköping som kliver ut bäst. 04:51 in i den andra perioden kommer 1-3-målet och bara 40 sekunder senare kommer ytterligare ett mål för LHC:s del. Målet tvingar Rögle och huvudtränaren Cam Abbott att ta en timeout samt byta målvakt från Calle Clang till Christoffer Rifalk. Det hela verkar faktiskt ge effekt till en början när LHC:s Patrick Russell drar på sig en utvisning för crosschecking, varpå Rögle reducerar i det efterföljande numerära överläget, men man lyckas hålla undan resterande av den perioden.

I den avslutande perioden kan LHC göra ytterligare två mål genom Henrik Törnqvist och Christoffer Ehn och sakta men säkert kamma hem tre starka poäng från Skåne.

Trots tre poäng tar inte Linköping något kliv uppåt i tabellen, snarare tvärtom då lagen runt LHC även de vann sina matcher under torsdagskvällen vilket – återigen – vittnar om hur jämn tabellen är.

Nästa match är hemma mot Luleå nu på lördag klockan 15:15. Boka din plats redan idag på lhc.eu/biljett. Vi ses i Saab Arena!