Inför LHC - Växjö
Inför2023-01-26
Dags för hemmamatch igen när tabellettan Växjö gästar Saab Arena ikväll. Tabellen är fortsatt jämn och poängen är fortsatt viktiga inför slutspurten av grundserien.

SENASTE OMGÅNGEN: LINKÖPING

LHC åkte på en tung förlust hemma mot Luleå. Bortalaget Luleå kom från en vecka där man blandade och gav, men där man fick sakerna att stämma när man väl kom till Saab Arena. Luleå hade ett grepp om matchen som man aldrig släppte vilket resulterade i en ny hemmaförlust för LHC.

Vilmos Gallo gjorde återigen mål (för tredje matchen i rad) och står på totalt 13 fullträffar den här säsongen vilket är personbästa för Vilmos i SHL.

Tabellplaceringen är oförändrad för LHC:s del. Man ligger på en 10:e plats i tabellen och har fortsätt häng på en slutspelsplats även om avståndet neråt i tabellen börjar minska.

SENASTE OMGÅNGEN: VÄXJÖ

Den senaste omgången blev en spektakulär sådan för Växjös del. Man ställdes mot Leksand på hemmaplan och hemmapubliken fick se sitt lag ligga under med 0-2 efter den första perioden. Som så många gånger förr lyckades Växjö vända på matchen till sin fördel och kunde med en (!) sekund kvar av den tredje perioden ta matchen till overtime.

Väl i overtime var det dock Leksand som drog det längsta strået och lyckades knipa extrapoängen.

TIDIGARE MÖTEN UNDER SÄSONGEN

Man kan väl säga att Växjö inte direkt har varit LHC:s drömmotståndare den här säsongen. I säsongens första möte knep Växjö extrapoängen efter straffar i Saab Arena och i november besegrade man LHC med 4-1 på hemmaplan. Senaste 13 matcherna i SHL mot Växjö har LHC vunnit en.

Dags att ändra på det!

OM VÄXJÖ

Tabellettan Växjö har verkligen spelat sina kort rätt den här säsongen. Säsongens nya huvudtränare, Jörgen Jönsson, har lett sina mannar till en topplacering i SHL efter 37 spelade matcher.

I Växjö hittar vi en del spelare som sticker ut. Till att börja med har vi den rutinerade räven Robert Rosén som ligger på en delad fjärdeplats i SHL:s poängliga. Därtill ligger Joel Persson på en delad förstaplats i assistligan från sin backposition och slutligen målvakten Emil Larmi som är seriens nästbästa förstamålvakt sett till räddningsprocent.

Som lag har Växjö gjort näst flest mål, släppt in minst och har seriens näst bästa powerplay.

TRUPPLÄGET

Craig Schira är ej tillgänglig till kvällens match. Broc Little är tillbaka i träning och finns med i kvällens matchtrupp.

SE MATCHEN

Dagens match ser du på plats i Saab Arena med start klockan 19:00. Köp din biljett på lhc.eu/biljett.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic