Axel Ottosson till Cluben!
Publicerad: 2019-09-12
Pressmeddelande
23-årige centern Axel Ottosson ansluter till Linköping Hockey Club från Färjestad BK. Axel har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över den här säsongen och ansluter till LHC omgående.

Med två dagar kvar till SHL-premiären väljer Niklas Persson att förstärka truppen med ytterligare en forward. Axel Ottosson har trots sin ringa ålder hunnit med att spela sammanlagt 200 matcher på seniornivå, fördelat på SHL och Hockeyallsvenskan.

– Axel är en spännande, ung center. Han har offensiva kvalitéer som han inte riktigt fick chansen att utnyttja i Färjestad och som vi hoppas få användning av i LHC. Han är en bra skridskoåkare, aggressiv i sin spelstil och jobbar väldigt hårt. Han kommer passa in perfekt i vårt sätt att spela hockey, säger Niklas.

Axel är uppvuxen i Umeå och inledde sin karriär i IF Björklöven. Han har utöver moderklubben representerat MODO, Timrå och Färjestad.

– Det känns superkul och roligt att få komma till Linköping. Det är en klubb som har funnits med ända sedan man var liten och jag kände själv att jag behövde få testa något nytt i karriären. Jag känner mig redo att flera kliv framåt och det känns som att LHC är en perfekt miljö för mig just nu, säger Axel.

Axel kommer att spela i tröja nummer 18.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners