Nikola Pasic förlänger med Cluben
Publicerad: 2020-10-16
Pressmeddelande
Man kan fira sin 20-årsdag på många sätt. För Nikola Pasic firas den med att underteckna ett nytt tvåårskontrakt med Linköping Hockey Club.

Nikola kom till LHC som 16-åring för att gå på hockeygymnasiet. Efter tre år som juniorspelare i LHC:s verksamhet var han under säsongen 2019/2020 i BIK Karlskoga. Inför årets säsong återvände han till LHC för att ta en plats i SHL-laget.

Sju matcher in i serien står det klart att han blir Cluben trogen i ytterligare två år.

– Det känns jättekul såklart. Det är skönt att få klart så tidigt och det är någonting som jag har kämpat för och har velat sedan jag kom hit, säger Nikola Pasic.

Hur ser du på din inledning på säsongen?
– Det har blivit bättre och bättre hela tiden. Jag började lite knackigt de första matcherna, men ser har det gått uppåt och jag börjar känna mig mer bekväm.

Vad blir nästa mål framåt?
– Jag vill vara med och bidra hela tiden, försöka spela så mycket som möjligt och vara en offensiv spelare. Jag strävar efter att göra mål och få speltid i viktiga lägen.

Huvudtränare Bert Robertsson säger följande om Nikolas utveckling:

– Han har haft en fin utvecklingskurva under inledningen av säsongen och håller på att etablera sig till en stabil och pålitlig SHL-spelare. Det är också en spelare som har fått viktig hockeyutbildning i Cluben via hockeygymnasiet och har stor potential att bli en kärnspelare på sikt, säger Bert.

Kommunikation Gustaf Douhán