En poäng i säregen historia
Publicerad: 2016-02-24

Det var en säregen historia som utspelade sig i Saab Arena på onsdagskvällen. Det kan mycket väl vara så att det var den konstigaste matchen i arenans snart tolvåriga historia, en match som Rögle vann efter ett sent straffavgörande i overtime.

Rögle öppnade målskyttet efter tre och en halv minut när Sebastian Wännström hittade en lucka bakom David Rautio med ett rappt avslut. Gästerna skapade därefter ett par chanser innan LHC tog över initiativet.

Efter sju minuter kom kvitteringen genom Henrik Törnqvist som skickade in pucken bakom Oscar Dansk efter ett fint förarbete av Sebastian Karlsson.

Linköping låg sedan på och pressade gästande Rögle på ett bra sätt och skapade på så sätt fler bra målchanser. Nästa mål kom efter sexton minuter när comebackande Nichlas Hardt styrde in pucken efter skott av Gabriel Carlsson.

Efter arton och en halv minut utökade LHC ledningen till 3-1 genom Rhett Rakhshani, som efter en lysande passning direktsköt in sitt trettonde mål för säsongen.

Den andra perioden var mindre än en minut gammal när Rögle reducerade till 3-2 genom Jordan Smotherman. I periodens tredje minut startade den period i matchen som blev mest omdiskuterad. Inom loppet av en halvminut fick Nichlas Hardt och Daniel Rahimi varsitt matchstraff vilket gjorde att LHC fick spela tre mot fem i fyra och en halv minut.

I sitt powerplay gick Rögle från 2-3 till 3-4 efter mål av Patrik Cehlin och Timothy Liljegren. LHC blev sedermera fulltaliga men agerade frustrerat vilket gav upphov till chanser för motståndarna.

Rögle gjorde ytterligare två mål i perioden genom Christopher Liljewall respektive Patrick Cehlin vilket innebar att LHC låg under med tre mål inför den tredje perioden.

Där reste sig hemmalaget och visade att de inte tänkte ge sig. Den första reduceringen kom efter åtta minuter när Gustav Forsling prickade rätt med ett stenhårt slagskott.

Reduceringen till 5-6 kom efter sexton minuter när Broc Little på ett snitsigt sätt överlistade Dansk, ett mål som verkligen innebar kontakt för LHC. En minut efter Littles reducering kom så kvitteringen genom Garrett Roe som styrde in pucken, LHC var därmed ikapp!

Linköping var sedan nära att även återta ledningen men Dansk i Rögle satte stopp under återstoden av ordinarie matchtid.

I den efterföljande overtime-perioden avgjorde Rögle genom Patrick Cehlin, som med tio sekunder kvar förvaltade ett straffslag.