Sebastian: "På tiden att vi får möta våra antagonister"
Publicerad: 2018-05-18
Intervju
Det har gått fyra och ett halvt år sen sist men i augusti är det dags igen. Linköping Hockey Club går upp mot antagonisterna från Norrköping och en som ser fram emot matchen är Sebastian Karlsson. – Jätteroligt och det är på tiden att vi får möta våra antagonister från Norrköping, säger Sebastian.

Det var på en presskonferens för två veckor sedan som representanter från LHC:s klubbledning och Hästens dito presenterade ”Slaget Om Östergötland”, där LHC och Hästen ska mötas i en träningsmatch den 7:e augusti.

–Det ska bli jättekul och jag tror att fansen tycker att det är lika kul som vi tycker, säger Sebastian.

Linköping har mött Hästen tre gånger under de senaste ni åren och samtliga tillfällen har slutat med seger för LHC. Noterbart från dessa matcher är att samtliga har spelat i decembermånad och inte på försäsongen som gäller i det här fallet.

– Det har varit bra. Första matchen var det riktigt bra drag på läktarna och väldigt roligt. Vi har mött dem när vi har varit inne i en tuff period på säsongerna så det har kanske inte varit de bästa matcherna spelmässigt. Men man märker att det finns en rivalitet som ligger långt och djupt tillbaka.

Är det en match som bara ska vinnas?
– Det är lite så det känns. Sen vet jag inte hur många Norrköpingskillar som spelar i Hästen. Jag tycker att det är på tiden att vi möter dem på försäsongen och jag tror att det gynnar alla, både spelare, fans och hela regionen.

Vad betyder det att det är första matchen på säsongen?
– Första matchen är alltid första matchen och det blir en bra rivstart på säsongen. Det tror jag kan vara till fördel, sen tror jag inte att det kommer att vara avgörande i det långa loppet.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners