Tung bortaseger för D20
Publicerad: 2021-10-08
Nyhet
Cluben åkte till Karlskrona med ambitionen att bygga vidare på söndagens premiärseger. Uppdraget lyckades, minst sagt. Karlskrona slogs tillbaka med 5-0 och med segern tog LHC klivet upp i tabelltopp.

Det small direkt i första perioden. Redan efter 17 sekunder spräckte Linnea Horn nollan och gav LHC ledningen, framspelad av kedjekamraten Frida Simonsen.

Åtta minuter senare var Linnea Horn framme igen och satte dit 2-0 och Cluben kunde konstatera en riktigt stark start på matchen.

Den blev ännu starkare i och med 3-0 målet av Emma Pfeffer, blott två minuter efter 2-0 målet.

Ledningen utökades till 4-0 i början av den andra perioden när Emma Rehn gjorde sitt första mål i D20 för säsongen. Samma Rehn fastställde slutresultatet till 5-0 med ett mål i fem mot tre i den tredje perioden.

I och med segern är LHC nya serieledare i DamEttan Södra. Nästa match spelas på söndag, hemma mot Hovås med nedsläpp 15.30 i Saab Arena.