Förlust i Scandinavium
Publicerad: 2017-10-28
Efter Match
Ett antal misstag och en oförmåga att spela sig ur försvarszon blev LHC:s fall mot Frölunda. Frölunda kunde gång på gång bita fast LHC i försvarszon, skapade utifrån det bra chanser vilket renderade i mål. Slutställningen skrevs till 4-0.

Linköping öppnade matchen ganska bra och var under de första tio minuterna jämbördiga med Frölunda. Det var emellertid hemmalaget som tog ledningen när Victor Olofsson krutade in 1-0 på en yta som uppstod efter ett LHC-byte.

Frölunda fick mycket luft under vingarna och började skölja över LHC mer och mer. I periodens sista minut utökades ledningen till 2-0 när Jesper Emanuelsson tog tillvara på en lös puck och skickade upp den i krysset bakom Jonas Gustavsson.

Den andra perioden var blott tre och en halv minut gammal när Jakob Lilja drog på sig en utvisning för holding. I powerplay gjorde Frölunda mål genom Ryan Lasch och femton sekunder senare utökade Simon Hjalmarsson till 4-0.

LHC valde då att byta målvakt och sätta in Jacob Johansson i kassen.

I den tredje perioden gjorde LHC ett försök att komma tillbaka men det gav inget resultat. Hemmalaget var starkare i större delen av de 60 minuterna och vann rättvist.