J20 SuperElit: Westerlund fortsätter att måla
Publicerad: 2016-10-08

En match som hade en ovanligt svängande bild. Efter att ha haft ledning med tre mål vände Örebro till ledning, för att sedan se Emil Westerlund både kvittera i ordinarie tid, samt avgöra på straffläggning!

Med en seger i ryggen sedan onsdagen, där man bortaslog Frölunda, kom laget till spel mot Örebro och det syntes direkt att man var sugna på spel.

LHC kom ut med en drömstart som nog satte de flesta i förvånade blickar, när Örebro backade hemåt under i princip en hel period, där Linköping fick fritt spelrum.

Det kostade också för hemmalaget, då man lyckades hitta kvalitativa målchanser och desto bättre, utnyttja dom.

0-1 kom redan efter 3:17 genom Oliver Horssell som hittar till nätet för första gången den här säsongen. Det följdes upp av sina lagkamrater, Didrik Henbrandt på soloräd och slutligen Pontus Eklöf på fint framspel av Simon Hellholm. De målen kom 10:18 respektive 11:24.

Örebro tog en timeout omedelbart efter det tredje målet, men laget hamnade i samma rutin, där LHC fortsatte att ha momentum på spelplanen och skapa de möjligheter som man kunde åstadkomma.

Om den första perioden gav Linköping en riktigt drömstart med positiva inslag i var och varannat byte, kom den andra perioden vara mer likt en mardröm.

Där vände Örebro helt på ställningen och spelet klickade mycket mer enligt deras spelplan än tidigare.

Linköping blev lite tagna på sängen och trots att man stod upp på ett bra sätt kunde det inte förhindra hemmalaget från att både jaga ikapp med reduceringar, kvittering och slutligen ledningsmålet som sattes sent i perioden.

Emil Westerlund blev en räddare för laget, med ytterligare ett mål till sin säsong och kvittering av tillställningen, 4-4 på resultattavlan en bit in i den tredje periodens minuter.

Det rann sedan vidare mot en mållös övertid, följt av straffläggning, där Hedström var strålande i målet, och räddade laget, samtidigt som Emil Westerlund var den enda som satte sin straff.

Matchen slutade 4-5 till LHC efter straffläggning och två nya poäng inkasserades samtidigt som tabellen blir allt tätare.