Matchrapport: Linköping-Timrå 6-3
Publicerad: 2012-01-27

LHC rivstartade matchen mot Timrå och gick ifrån till 5-1 (!) redan i den första perioden. Därefter slog man av på takten och bevakade ledningen. Slutresultatet skrevs till 6-3.

Den månghövdade publiken i Cloetta Center fick se en riktigt bra inledning på matchen. Linköping kom ut starkt och visade direkt var skåpet skulle stå vilket medförde att de fick ett power play efter en minut. Spelet i power play såg inte speciellt bra ut men med fem sekunder kvar av det numerära överläget fick Pontus Petterström pucken framför mål och hängde upp ledningsmålet för Linköping.

En minut senare kom nästa mål när Klas Dahlbeck gjorde sitt första elitseriemål och utökade ledningen till 2-0. En minut senare kom repliken från Timrå när Jesper Dalroth sköt ett dragskott från blålinjen som gick in bakom en skymd Fredrik Norrena. LHC fortsatte att pumpa trots Timrås kvittering och efter tio minuter inledde Linköping en tre minuter lång målkavalkad. Först stod Jan Hlavac för periodens vackraste mål när lurade upp Joakim Lundström på läktaren efter fint förarbete av Mark Hartigan och Jaroslav Hlinka.

En halvminut senare gjorde Kalle Olsson sitt första mål den här säsongen när han slog en retur bakom Lundström. Målkavalkaden avslutades när Pontus Petterström fick pucken i slottet och sköt in pucken mellan benen på Joakim Lundström. LHC kontrollerade sedan resten av perioden men fick nöja sig med en 5-1 ledning efter den första perioden.

Den andra perioden var desto jämnare än den första perioden. Timrå fick ett tidigt power play och lyckades vaska fram ett par halvchanser som skapade lite oro i Linköpings försvarszon. LHC klarade i emellertid av det numerära underläget och lyckades sedan skapa ett par bra chanser, bland annat när Pontus Petterström sköt från snäv vinkel, utan att lyckas utöka ledningen i matchen.

Timrå fick ännu ett power play och en bra chans att närma sig LHC i matchen, men även denna gång lyckades inte Timrå göra mål med en man mer på isen. Reduceringen kom istället en minut efter att LHC blivit fulltaliga när Martin Röymark sköt via Magnus Johanssons klubba och in i mål bakom Fredrik Norrena. Tre minuter senare närmade sig Timrå ytterligare när Matt Robinson sköt ett skott som styrdes in via Albin Lorentzon. En minut senare kom Linköpings replik när Niclas Hävelid sköt ett skott som studsade in bakom Joakim Lundström och LHC var återigen i en tremålsledning, en ledning som stod sig perioden ut.

Den tredje perioden var till en början en avslagen historia och det märktes att LHC valde det säkra före det osäkra i jakten på tre väldigt viktiga poäng. När LHC tidigare åkte in med pucken i zonen valde man nu att allt som oftast dumpa ner pucken i anfallszon. Timrå försökte och försökte men lyckades inte hitta vägen till att komma närmare Linköping i matchen. LHC i sin tur spelade säkert defensivt och såg till att hitta vägen för att säkra hem tre poäng.

Det blev aldrig riktigt spännande i den tredje perioden. Det största underhållningsvärdet stod istället publiken för. Både ståplats och sittplats visade vilken fantastisk stämning det kan bli i Cloetta Center när publiken är med på noterna. LHC bärgade hem tre poäng och tog två kliv i tabellen och återfinns numera på en nionde plats i tabellen.