Förlust mot Örebro efter overtime
Publicerad: 2018-01-18
Efter Match
Det blev en poäng för Linköping i bortamötet mot Örebro. En jämn match slutade med att Örebro avgjorde i overtime efter mål av Daniel Viksten.

Örebro tog tidigt ledningen i matchen genom Tylor Spink, ett mål som kom till efter en spelvändning och en retur som Spink satte dit.

LHC replikerade ganska snabbt då kvitteringen kom tre minuter senare genom Patrick Mullen, som påpassligt noterade att Örebros målvakt var ur balans och satte upp pucken högt.

Det var sedan en match där det svängde fram och tillbaka och där laget som för stunden hade puckinnehav också hade tryck i offensiv zon.

Örebro återtog ledningen med fyra och en halv minut kvar genom Libor Hudacek som gjorde mål i powerplay.

Andra perioden tillhörde Linköping och gästerna skapade flertalet bra målchanser utan att lyckas konvertera dem till mål.

Det var således samma läge inför den tredje som inför den andra perioden. Den började dessvärre med att Örebro utökade ledningen till 3-1 genom Tom Wandell.

LHC kom återigen tillbaka ganska snabbt och reducerade till 3-2 genom Niclas Lundgren, hans tredje SHL-mål den här säsongen.

Spelet gick fram och tillbaka där det kändes som att de växlade mellan anfall och försvar i vartannat byte.

LHC kvitterade till 3-3 med tio och en halv minut kvar att spela när Olle Lycksell påpassligt höll sig framme och sprätte upp den efter en bra passning av Derek Roy.

Det fortsatte att svänga fram och tillbaka och båda lagen hade lägen för att sätta dit det avgörande målet. Men det kom inte till under ordinarie tid och matchen gick således till overtime.

Där avgjorde Örebro genom Daniel Viksten.