Jämn match mot AIK är att vänta
Publicerad: 2013-01-04

Efter ett kort uppehåll är det återigen dags för Linköpings HC att spela tävlingsmatcher. AIK gästar Cloetta Center, i en match som på förhand ser ut att bli en jämn historia.

Efter tre matcher på fem dagar mellan jul och nyår fick LHC njuta av ytterligare ett kort uppehåll på fem dagar. Laget var förvisso endast träningslediga i två dagar och har under de senaste dagarna laddat upp för morgondagens match mot AIK.

– Det har sett bra ut. Man hade velat spela en match i går, men jag hoppas att vi är redo för match igen. Vi klarade av uppehållet efter jul på ett bra sätt och jag hoppas att vi klarar det här också, säger Linköpings Roger Melin.

Mellan jul och nyår tog LHC tre väldigt viktiga segrar när Färjestad, HV och Timrå besegrades, något som inte var förväntat på förhand.

– På förhand såg det inte som några lätta matcher, med Färjestad borta, HV hemma och sedan Timrå borta. Det kändes tufft så det var riktigt skönt att få med sig tre segrar.

Under de tre matcherna stod den framgångsrika förstaformationen för endast ett av de elva målen som LHC presterade framåt. Såväl andra-, tredje- och fjärdeformationen klev fram och visade vägen.

– Det tycker jag är bra. Det är bra att det är fler som är delaktiga och känner sig delaktiga i segrarna. Det tror jag nog att de kände förut också men det är alltid skönt att få göra mål.

Linköping och AIK har hittills mött varandra tre gånger den här säsongen. Samtliga tre matcher har slutat med vinst för LHC, men spelmässigt har matcherna varit väldigt jämna.

– Jag tycker AIK har spelat bra mot oss den här säsongen. Även fast de inte har vunnit så har de kanske varit det bättre laget i flera av de matcherna. Man vill spela bra för att det i slutändan är det som gör poäng, så det är inte bra att spela dåligt och vinna poäng, då lurar man sig själv tillslut.

Läget i laget?`

– Vi har ett litet frågetecken på Jonas Almtorp inför morgondagens match. Om han inte kan spela så spelar Victor Crus-Rydberg.

Webredaktör Gustaf Pettersson
Huvudpartners