• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep

Jämn match mot AIK är att vänta

4 januari 2013 14:32

Efter ett kort uppehåll är det återigen dags för Linköpings HC att spela tävlingsmatcher. AIK gästar Cloetta Center, i en match som på förhand ser ut att bli en jämn historia.


Efter tre matcher på fem dagar mellan jul och nyår fick LHC njuta av ytterligare ett kort uppehåll på fem dagar. Laget var förvisso endast träningslediga i två dagar och har under de senaste dagarna laddat upp för morgondagens match mot AIK.

– Det har sett bra ut. Man hade velat spela en match i går, men jag hoppas att vi är redo för match igen. Vi klarade av uppehållet efter jul på ett bra sätt och jag hoppas att vi klarar det här också, säger Linköpings Roger Melin.

Mellan jul och nyår tog LHC tre väldigt viktiga segrar när Färjestad, HV och Timrå besegrades, något som inte var förväntat på förhand.

– På förhand såg det inte som några lätta matcher, med Färjestad borta, HV hemma och sedan Timrå borta. Det kändes tufft så det var riktigt skönt att få med sig tre segrar.

Under de tre matcherna stod den framgångsrika förstaformationen för endast ett av de elva målen som LHC presterade framåt. Såväl andra-, tredje- och fjärdeformationen klev fram och visade vägen.

– Det tycker jag är bra. Det är bra att det är fler som är delaktiga och känner sig delaktiga i segrarna. Det tror jag nog att de kände förut också men det är alltid skönt att få göra mål.

Linköping och AIK har hittills mött varandra tre gånger den här säsongen. Samtliga tre matcher har slutat med vinst för LHC, men spelmässigt har matcherna varit väldigt jämna.

– Jag tycker AIK har spelat bra mot oss den här säsongen. Även fast de inte har vunnit så har de kanske varit det bättre laget i flera av de matcherna. Man vill spela bra för att det i slutändan är det som gör poäng, så det är inte bra att spela dåligt och vinna poäng, då lurar man sig själv tillslut.

Läget i laget?`

– Vi har ett litet frågetecken på Jonas Almtorp inför morgondagens match. Om han inte kan spela så spelar Victor Crus-Rydberg.