• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep

Brodecki: "Jag vill ta nästa steg"

14 juni 2018 09:22
Intervju

Från SM-guldfirande till hårdträning inför nästa säsong. Det klivet tog Adam Brodecki när han lämnade Växjö Lakers för spel med Linköping Hockey Club. Med semestern runt hörnet, killarna tränar tillsammans i drygt två veckor till, var det dags att känna av pulsen med att de intressanta nyförvärven inför kommande säsong.


Adam har sedan han anlände till Linköping haft fullt upp. Tillsammans med Mattias Bäckman har han en utgjort en duo som kom igång med sin träning lite senare än de andra och som därför jobbar stenhårt varje dag för att närma sig det övriga laget. Adam beskriver den första tiden i Linköping som väldigt positiv.

– Det har varit jättebra. Allting har rullat på bra och det har bara varit positivt hittills, säger han efter att ha avslutat ännu ett hårt träningspass.

Man säger oftast att hockeyvärlden är väldigt liten och att de flesta svenska spelarna på elitnivå har någon form av relation till varandra. Men för Adam är det faktiskt andra gången i rad som han kommer till ett lag där han sedan tidigare inte är vän med någon i truppen.

– Nej, faktiskt inte. Jag känner ingen av dem privat sedan tidigare men så var det när jag kom till Växjö också. Det är ungefär likadant på alla ställen man kommer till, grabbarna vet vad det är som gäller. Det är egentligen bara Lukas Bengtsson som jag har spelat mot mycket när vi växte upp.

Han går in på sin femte säsong som ordinarie SHL-spelare och ska nu representera sin tredje klubb på seniornivå. Efter genombrottet i Brynäs blev det två år i Växjö innan flyttlasset styrde mot Linköping. Men varför blev det just LHC?

– Framförallt så är det en klubb som har varit stabil länge, som är en storklubb i Sverige och som har chansen att vinna varje år och det är det jag vill göra, jag vi vill vinna SM-guld. Sen fick jag helt enkelt en bra magkänsla av LHC.

Du vann nyligen med Växjö. Hur var det att uppleva den grejen?
– Det går inte att beskriva. Det var helt fantastiskt och det har bara gett mig mersmak, man vill vinna ännu mer efter att ha varit med om det en gång.

Han kommer till Linköping med en uttalad ambition att bli en mer betydande spelare och att få igång poängproduktionen ordentligt.

– Jag känner att jag vill ta nästa steg och vara en poänggörande spelare hela tiden. Det steget hoppas jag att jag kan ta här i Linköping. Man blir mer erfaren med åldern och lär sig vad som funkar för att jag ska vara på topp varje dag. Jag hoppas att jag får chansen att spela mycket och då ska jag ta chansen.

Adam gjorde sina första SHL-framträdanden under säsongen 2013/2014 innan det definitiva genombrottet kom efterföljande säsong. Tränare för Brynäs då var en viss Tommy Jonsson, som från och med kommande säsong basar i LHC-båset.

– Det ska bli jättekul. Det var han som tog upp mig i A-laget i Brynäs och jag hade en väldigt bra tid med honom som tränare. Det spelade in i att jag valde Linköping och det har bara varit positivt för mig under hans ledning och jag hoppas att det fortsätter så.

Det finns en speciell händelse i Adams karriär som har gett honom lite utav en stämpel som en teknisk spelare som kan bryta mönstret. Den 24:e november 2017 stod han för ett så kallat Zorro-mål i en match mot Färjestad, ett mål som gav eko i hockeyvärlden.

– Ja, det är väl bara en som har gjort det i SHL så det säger väl sig självt hur svårt det är. Det blev sjukt stort och speciellt med alla sociala medier, det var ju uppe borta i USA bland annat. Sen var det en del polska tidningar som ringde eftersom att jag har ett polskt efternamn och det var helt sjukt. Men det var också väldigt häftigt.

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som spelare?
– Från junioråldern så har jag alltid varit en producerande spelare som har gjort mycket poäng och spelat mycket offensivt. Sen tar det tid att bli en sån spelare på seniornivå och man får ta en lite annan väg genom att jobba sig upp genom hierarkin. Idag tycker jag att jag är en mer komplett spelare och jag vet att jag kan spela både powerplay och boxplay.

Hur har det varit att möta Linköping tidigare år?
– Linköping har alltid haft ett bra lag och det har varit tuffa matcher. Man var tvungen att fokusera lite extra när man kom hit. Det har alltid varit bra tryck i Saab Arena och fansen har alltid gjort ett bra jobb här. Jag hoppas att de ska fortsätta göra det även nästa säsong.