Cluben nollade Skellefteå
Publicerad: 2017-01-26
Efter Match
Linköping vann i veckans enda match. Skellefteå AIK besegrades med 3-0 efter mål av Ken Andre Olimb, Niclas Lundgren och Mathis Olimb.

Matchen bjöd på en intensiv och fartfylld inledning där båda lagen skapade chanser under de första minuterna. För LHC var det kedjan med Sebastian Karlsson, Niklas Fogström och Henrik Törnqvist som skapade den första riktigt heta chansen.

LHC tog ledningen i den fjortonde minuten. Eddie Larsson sköt ett skott som Garrett Roe styrde varpå en retur uppstod och Ken Andre Olimb petade in pucken mellan benen på Joni Ortio.

LHC skapade därefter ett par väldigt bra chanser som verkligen tvingade fram ett mycket bra målvaktsspel hos Ortio i Skellefteå. Trots dessa chanser blev det bara ett mål under den första akten.

Den andra perioden var en jämn historia där det alltjämt var hög fart och där lagen under perioder bytte chanser med varandra.

LHC drog på sig två utvisningar under perioden men lyckades klara av båda två. Kort efter det andra boxplay-spelet utökade LHC sin ledning. Ken Andre Olimb spelade till Niclas Lundgren som avlossade den stora kanonen och hittade nätet för sitt första mål i LHC-tröjan.

Linköping avslutade återigen starkt i perioden men fick nöja sig med målet från Niclas Lundgren.

I den tredje perioden började Skellefteå bra och skapade tidigt ett par bra reduceringschanser. Men Marcus Högberg spelade bra mellan stolparna och såg till att inte släppa in Skellefteå i matchen.

Linköping började sedan ta över och var trots tvåmålsledning det laget som förde spelet och skapade de bästa chanserna.

Efter fjorton minuter punkterade LHC matchen när Mathis Olimb sköt ett skott som vallades in via Skellefteåbacken Johan Alm.

Det blev därefter en komfortabel resa för LHC in i mål och därmed säkrades den andra raka vinsten.