Hattrick av McGill när Cluben besegrade Göteborg
Publicerad: 2020-10-31
Nyhet
LHC är tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster. Rhyen McGill visade vägen genom att göra tre av Clubens fyra mål i vinsten mot Göteborg.

Den första perioden var en ganska jämn och spännande historia. Göteborg tog ledningen i matchen med drygt en minut kvar att spela, när Sofia Gidsäter-Nicklasson utnyttjade en passning från Wiktoria Sikorska och hittade nätet bakom LHC:s målvakt Emma-Sofie Nordström.

I den andra perioden vände LHC tillbaka. Ingrid Morset satte 1-1 med en fladderpuck i slutskedet av ett powerplay. Kort därefter tog LHC ledningen genom Rhyen McGill, en ledning som höll sig perioden ut.

I den tredje perioden kvitterade Göteborg till 2-2 genom Hannah Clayton Carroll och matchen gick mot en spännande avslutning.

Då klev Rhyen McGill fram igen. Med sju minuter kvar att spela satte hon sitt andra mål i matchen och satte LHC i ett bra läge inför avslutningen.

Göteborg försökte komma ikapp, men det var LHC som punkterade matchen när Rhyen McGill satte pucken i tom målbur med sitt tredje mål i matchen.