Förlust i SHL-premiären
Publicerad: 2020-09-19
Nyhet
LHC stod för fyra mål framåt, men det räckte inte i SHL-premiären. Hemmalaget gjorde två fler och de tre poäng som stod på spel stannade i Catena Arena. – Det känns som att det var en typisk premiärmatch, säger Jonas Holös.

– Jag tycker att vi kommer ur rätt bra och vi spelar en bra hockey. Sen är det mycket utvisningar och matchen blir lite sönderryckt. Men det är den nivån som gäller och vi får lära oss att färre utvisningar, säger Jonas.

Vad kan ta med sig ur ett positivt perspektiv?
– Vi lägger ner ett bra jobb och jag tycker att spelet i powerplay ser bra ut, vi skapar mycket chanser men det är det sista som saknas. Vi har en bra fart i spelet och det syns att det finns en del kemi i kedjorna.

Matchen svängde fram och tillbaka under stora delar av de 60 minuterna, där Rögles spelvändningar utgjorde ett stort hot.

– Rögle utnyttjade våra misstag när vi tappade den högt i banan och där blev vi straffade idag. Matchen går fram och tillbaka och det känns som att det var en typisk premiärmatch, allting har inte satt sig. Vi har lite att jobba på men i stora drag ser det bra ut.

Hur laddar man om inför nästa match?
– Vi ska se vad vi kan göra bättre, rätat till det och sen ska vi komma ut nästa lördag och vara ännu bättre.

Matchstatistik

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners