Svensk gruppseger i U18-VM
Publicerad: 2022-04-27
Nyhet
U18-VM, som avgörs i Tyskland, har varit i gång i fem dagar och gruppspelet har precis avgjorts. Sverige fick en skakig start, men lyckades till slut ta hem sin grupp. Detta efter poängsuccé av Mattias Hävelid.

Sverige inledde turneringen med som närmast kan beskrivas som en chockförlust. Lettland vann matchen med 3-2, ett resultat som få hade räknat in på förhand. Ett av Sveriges mål i matchen var ett renodlat LHC-samarbete, där Filip Bystedt som målskytt efter framspelning av Mattias Hävelid och Fabian Wagner.

Även i andra matchen mot Schweiz var Sverige illa ute. Efter 40 minuter ledde Schweiz med 2-1, men då tog Sverige tag i saker och ting och vände matchen till seger med 6-2. Fabian Wagner stod för ett mål och Mattias Hävelid stod för en assist.

Det gjorde att det blev en spännande match mot Finland, där en svensk vinst skulle innebära gruppseger och det var LHC-killarna som klev fram.

Mattias Hävelid sköt två mål från sin backplats och Filip Bystedt stod för ett. Sverige vann med 4-3, vann gruppen och kommer nu ställas mot Tyskland i kvartsfinalen med nedsläpp 18.30.

Sveriges kvartsfinal visas på svenskhockey.tv. Vid avancemanget kommer Sveriges återstående matcher att visas på SVT Play.

Mattias Hävelid, Filip Bystedt och Fabian Wagner har spelat samtliga tre matcher i gruppspelet, medan målvakten Hugo Hävelid har vaktat kassen i två. Forwarden Alexander Tell inledde turneringen på läktaren, men klev in i laget till gruppfinalen mot Finland.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners