LHC laddar för europeisk final
Publicerad: 2020-06-03
Nyhet
För tredje gången på mindre än ett halvår laddar LHC:s E-sportlag för att ge sig in i en finalserie. Den här gången med den hittills största prissumman i potten.

Vägen till finalserien började med en andraplats i grundserien i ECL Elite 10, tävlingen där de bästa europeiska lagen gör upp över 30 omgångar. LHC hade chansen på seriesegern in i den sista omgången, men en svag insats och förlust mot Gotham Knights gjorde att finska JYP lade beslag på seriesegern.

– I stora drag var vi nöja med grundserien. Vi har jobbat ganska mycket med att utveckla vårt spel och addera dimensioner till det, så det tog ett litet tag innan vi fick ihop alla delar. Men mot slutet såg det bättre ut och vi gjorde bra matcher mot både HAVU och JYP. Att vi sen ”slarvade” bort seriesegern var dåligt gjort, men vi kan leva med det nu när vi har tagit oss till final, säger Casper Lundgren, målvakt i LHC.

Kvartsfinalserien spelades mot sjundeplacerade Roots och slutade 4-0 i matcher, även om resultatet inte vittnar om hur tufft det faktiskt var. Såväl match tre som match fyra avgjordes först i overtime.

I semifinalen stod slutspelets stora överraskning Färjestad för motståndet. Även där blev det tuffa matcher och efter första matchdagen stod det 1-1 i matcher. Därefter visade LHC emellertid sin styrka och vann tre raka för att skriva matchserieutgången till 4-1.

I finalen väntar HAVU, vilket är en repris på finalserien från ECL Elite 9 som avgjordes i februari. Det var en gastkramande serie där HAVU ledde med 3-1 i matcher, men där LHC kom tillbaka och vände till seger med 4-3 i matcher. Väl värt att nämna från den serien var att sex av sju matcher slutade med uddamålsvinst för något av lagen.

– Det var en häftig matchserie mellan två lag som verkligen gav allt för att vinna. Det är sån serie som jag tror att det kommer att snackas om ganska länge, för det var riktigt hög kvalité på spelet och väldigt jämna och ovissa matcher.

Lagen spelar nu om den högsta prissumman någonsin i ECL-sammanhang, där det vinnande laget kammar hem hela 10 000 euro.

– Det är jättepositivt för hela scenen att utvecklingen går åt det här hållet och jag tror att en del av den ökade uppmärksamheten för ligan beror på att fler idrottsklubbar och e-sportsorganisationer satsar på det här som en del av sin verksamhet.

Finalspelet börjar på fredag och spelas över två kvällar. Fram till dess kommer laget att träna ihop sig, finslipa på olika taktiker och varianter som kan användas för att överraska motståndet.

– Vi känner varandra väl för att vi har spelat mot varandra i diverse olika sammanhang genom åren. Vi ska bryta ner deras senaste matcher och se vilka detaljer vi kan utnyttja och hur vi kan tillämpa våra olika varianter. Vi är väldigt laddade och ser fram emot den här matchserien väldigt mycket. Det kommer att bli något utöver det vanliga.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners