J20 SM: LHC utslagna i åttondelen
Publicerad: 2017-03-17
JUNIOR
Trots återhämtning med kvittering med 5 sekunder kvar av ordinarie tid föll man i övertid mot Växjö och är därmed utslagna från Junior-SM.

En match som hade otroligt mycket karaktär från början till start.

En mållös första period där LHC hade många chanser och där man verkligen visade upp sin krigarinställning för att kunna vända på serien.

Målchanserna var dock i övertag för Linköping, dessvärre utan mål i medfölje.

Den andra perioden inleddes med ett mål för Växjö och spelet blev liknande den första matchen, ett rejält ställningskrig.

Målet från andra perioden stod sig, men det blev en liknande start på den tredje perioden för Växjö, där man utökade ledningen redan efter 1:32 och kopplade ett mindre grepp om tillställningen.

LHC visade dock upp att man hade några äss i rockärmen, med första målet efter åtta minuter in i perioden genom Emil Westerlund.

Fortsättningen var ett tryck från Linköping som jagade kvitteringen och ett efterföljande vinstmål.

Med fem(!) sekunder kvar kvitterade man matchen och det såg ut som att momentum föll på Linköping. Målskytt var Pontus Eklöf.

Allting togs till övertid än en gång och det var på liknande sätt som första matchen som Växjö hittade avgörandet, med ett skott från blå som man lyckades få in i målet.

3-2 till Växjö och 2-0 i matcher i två stycken jämna tillställningar med få marginaler som avgörande faktorer.

Växjö avancerar till kvartsfinalspel i och med vinsten i serien mot Linköping.