• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Februari Feb
Söndag Sön 3 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Idag 22 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Söndag Sön 24 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Onsdag Ons 6 Mars Mar

En sommarhälsning från LHC

28 juni 2018 15:05

Inför sommaren skickar här LHC:s klubbdirektör Anders Mäki en sommarhälsning samtidigt som han berättar om läget i LHC.


Det går mot semestertider. Många njuter redan av sommarvädret och framgångarna i fotbolls-VM. Men organisationen i LHC fortsätter att jobba parallellt med sommarsolens strålar. Både herrarna och damerna söker fortfarande två forwards vardera och det är fortfarande svårt att säga exakt när detta kan bli klart.

Vi får till oss brev från oroliga supportrar och har stor förståelse för det. Det är det som är "silly season"! Men vi kan bara bekräfta att vi jobbar på och tyvärr inte kan berätta så mycket mer i detalj för närvarande.

Det finns ett antal datum under sommaren som är ”deadlines” för olika förhållanden i olika ligor vilket innebär att det kommer ut nya spelare på marknaden.

Självklart vill man ha klart trupperna så tidigt som möjligt, men det är också viktigt att det blir rätt. Den minnesgode kommer ihåg att såväl Derek Roy som Jacob Micfliker och Jeff Taffe kontrakterades under juli månad och de senare till och med sent i juli. Likväl har vi andra exempel som inte slagit lika väl ut.

Men det är den värld vi lever i just nu med ett par andra ligor som kan bjuda långt över de svenska klubbarna för riktigt bra spelare. Och då kommer turen till oss andra litet senare. Man ska heller inte glömma bort att vi får till Cluben ett par nya riktigt bra spelare i Broc Little, Mattias Bäckman, Lukas Bengtsson och Sidney Morin för att nämna några. Men som sagt, några viktiga platser kvar att besätta är det.

Det är inspirerande att se spelarna i aktion dessa veckor. Det är verkligen full rulle på träningen och denna vecka är den sista innan de går på semester. Efter en tuff vårträning behöver de återhämta sig men får i vanlig ordning även med sig individuella program. Både herr- och damlaget samlas sedan kollektivt i slutet av juli.

Ishockeytränarna jobbar så här års väldigt litet med spelarnas träning utan koncentrerar sig på att forma och utveckla spelidén samt trimma in samarbetet inom ledargruppen. De är också i allra högsta grad inblandade i lagbygget. Både herrarna och damerna skall också utse nya lagkaptener. Eftersom vi har delvis nya tränare så vill man känna litet mer på individerna innan beslut tas i den frågan.

Som de flesta vet har vi fått en ny ordförande i LHC. Jag vill tacka Per Magnusson för sina två år på posten och han kommer även att fortsätta som ledamot i styrelsen. Istället kommer Roger Ekström in med sin erfarenhet både från näringsliv och klubbidrott. Ni som har följt LHC i media känner redan att det andas framtidstro och att vi är redo för att ta ett nytt steg i LHC.

I övrigt är ju våren projekttid för att hinna med att utveckla vår verksamhet utöver det ordinarie sport- och marknadsarbetet. Förra säsongen innebar en ny mediakub i arenan och denna säsong omfattar två arenaprojekt. Dels bygger vi en ny TV-plattform då C More har önskemål om en annan höjdvinkel för sina sändningar. Den nya plattformen placeras på logeplanet där också kommentatorerna kommer att sitta.

Det andra vi planerar för är att bygga en ny bar i arenan. Den moderna publiken önskar sig mer än bara hockey, vilket vi också ser på de nya arenor som byggs idag. Man ska kunna gå på hockey med polarna och sedan sitta eller stå litet opretentiöst med mat och dryck och samtidigt se matchen. Det vill vi lösa för att ge publiken en ännu bättre upplevelse.

Det finns dock ett par frågetecken att reda ut innan vi kan lova helt, men all planering är klar och vi både hoppas och tror att det ska vara klart till seriestart.

I sedvanlig ordning ser vi även över utbud av mat och dryck i arenan samt underhåller och försöker snygga till där det behövs. Alla intryck som supportrar och gäster upplever är viktiga för matchupplevelsen.

Just matchupplevelsen är som alla vet enormt viktig. Spelet på isen är förstås i fokus men för att både behålla den gamla och attrahera en ny publik så behöver vi utveckla helhetsarrangemanget.

Det är viktigt att matcheventet tilltalar många olika målgrupper och det arbetet har både pågått en tid samt intensifieras än mer efter sommaren.

Det ska vara roligt att gå på hockey! Och det oavsett om man är helt inne i själva spelet eller vill åtnjuta totalupplevelsen i arenan.

Vidare är vi som de flesta känner till även på värvarstråket gällande en ny sammanhållande marknadschef till LHC. En person som kommer att ansvara för både företags- och privatmarknad samt event och kommunikation. Vi kommer att kunna lansera personen till denna viktiga post under sommaren.

Både denna rekrytering och de satsningar utanför sporten vi gör är led i den nya femårsplanen som vi arbetar med och som kommer att lanseras fullt ut till hösten. Vi måste absolut satsa på rätt saker för att skapa nya intäkter till klubben och därmed vara med och konkurrera på allra högsta nivå i den sportsliga delen.

Just under sommaren händer det som vanligt en hel del runt LHC när vi startar upp den nya säsongen. Missa inte det klassiska Första Ispasset då alla spelare i herr-/dam- och juniorlagen visar upp sig för första gången på sedvanligt sätt. Detta äger rum i Stångebrohallen tisdag den 31 juli med fri entré.

Veckan efter blir det matchpremiär genom Slaget om Östergötland för herrarna – 7/8 i Norrköping. Jag skall också passa på att be er boka in de övriga tidiga matcherna på hemmaplan, 23/8 mot Djurgården och 4/9 mot Örebro. Båda dessa spelas i Stångebro. Torsdag 6/9 blir det match i Mjölby mot Färjestad.

Hemmapremiärerna är sedan alltid enormt intressanta. Damerna inleder först med en repris på SM-finalen då Luleå kommer på besök fredag 7 september. Herrarna startar en dryg vecka senare, lördagen den 15 september mot nykomlingen Timrå. Man kan knappt vänta!

Men innan dess vill jag från oss alla i LHC önska Er alla en riktigt skön sommar!

Med vänlig hälsning Anders Mäki