Nionde raka vinsten i Saab Arena
Publicerad: 2017-02-23
Efter Match
Linköping förlängde på torsdagen sin starka hemmasvit till nio raka vinster. Segern grundlades i den första perioden där hemmalaget gick fram till 3-1 ledning.

Redan efter en minut i den första perioden fick LHC spela powerplay efter en utvisning på Örebros Lucas Lessio. I numerärt överläge tog LHC ledningen med 1-0 genom Garrett Roe, som sköt ett hårt skott som gick in bakom Axel Brage.

LHC hade därefter ett par chanser innan 2-0 målet föll. Hemmalagets andra mål i matchen höll hög klass rakt igenom. Anton Karlsson fintade bort en Örebrospelare innan han levererade pucken till Broc Little som i hög fart tog sig förbi sin försvarare, rundade målvakten och avslutade showen genom att lägga in pucken.

Örebro kom tillbaka och reducerade matchen till 2-1 genom Martin Johansson, ett mål som kom till i powerplay.

Linköping var bättre än Örebro utan att egentligen nå några större höjder under första perioden. Under periodens sista minut utökade hemmalaget ledningen igen när Garrett Roe krutade in 3-1.

Hemmalaget var betydligt bättre i den andra perioden och lyckades framförallt att få till ett bättre passningsspel och därmed högre fart i spelet.

En minut in i perioden kom också 4-1 målet genom Ken Andre Olimb, framspelad av Garrett Roe och Broc Little.

LHC gick framåt och skapade ett antal bra chanser men inbytte Julius Hudacek mellan stolparna spelade bra och stod för ett par bra räddningar.

Linköping fick chansen i powerplay ett antal gånger om men lyckades inte förvalta sina övertag.

I tredje perioden var det gästerna Örebro som kom ut och gick framåt i ett försök att åstadkomma en reducering. Det var nära en reducering ett par gånger om, men Marcus Högberg spelade stabilt mellan stolparna.

Örebros framfart fick LHC:s ledarstab med Dan Tangnes att ta timeout efter sju minuter.

Därefter hamnade LHC i ett skeende i matchen där de enkelt kunde börja spela av händelserna. Mot slutet drog Örebro på sig ett antal utvisningar vilket bland annat resulterade i ett fem mot tre. Då fastställde Kristian Näkyvä slutresultatet till 5-1 med ett rungande slagskott.