Säsongen är slut för LHC
Publicerad: 2017-03-28
Efter Match
Linköping föll på tisdagskvällen i Gävle och därmed är säsongen 2016/2017 över. Matchserien slutade 4-2 i favör för Brynäs IF som är vidare till semifinalspelet.

Linköping fick en positiv start på matchen och lyckades relativt tidigt skapa ett par målchanser mot Brynäsmålvakten David Rautio. Känslan var att LHC hade inledningen på matchen medan Brynäs åt sig in i den och därefter tog kommandot.

Brynäs hade blandat ett längre anfall där de skapade flertalet bra chanser under loppet av en minut, vilket framtvingade ett par bra räddningar från Marcus Högberg.

LHC:s bästa chans i perioden skapades av Vilmos Gallo, som tog ett avslut från nära håll och där David Rautio stod för en mycket bra räddning.

I den andra perioden fick Brynäs en mycket bra start. Redan efter minut tog hemmalaget ledningen i matchen genom mål av Daniel Paille.

Därefter handlade det mesta i spelet om Brynäs. Hemmalaget radade upp bra chanser och Marcus Högberg fick slita mellan stolparna.

Efter tio minuter utökades ledningen till 2-0 efter mål av Kevin Clark, som efter bra förarbete av Oskar Lindblom och Jesper Jensen blev frispelad och satte pucken bakom Högberg.

Mindre än en minut senare utökade hemmalaget ledningen igen genom Patrik Westerholm.

Matchbilden fortsatte på samma spår och med fyra minuter kvar av perioden kom också 4-0 genom mål av Oskar Lindblom.

LHC fick powerplay i slutet av perioden men lyckades inte direkt skapa någon farlighet.

Inför den tredje perioden valde LHC att byta ut målvakten Marcus Högberg och stoppa in Jacob Johansson.

LHC gick för att åstadkomma en reducering och var vid ett par tillfällen nära, bland annat genom ett skott av Anssi Salmela som David Rautio räddade utan att se det.

I periodens åttonde minut utökade Brynäs sin ledning till 5-0 efter mål av Johan Alcén.

Minuten efter var LHC ytterst nära ett mål när Emil Kristensen träffade ribban bakom Rautio.

Brynäs fastställde sedan slutresultatet till 6-0 efter mål i powerplay av Pathrik Westerholm.

Därmed är säsongen över för Linköping Hockey Club.